Vrboska i ove godine domaćin utrke ludih plovila

U Vrboskoj na otoku Hvaru, mjestu koje zbog brojnih mostova mnogi nazivaju i Mala Venecija, u subotu 01. kolovoza, održat će se sada već 17. po redu utrka ludih plovila. Prva ovakva utrka održana je 2003. godine, a ova zabavna manifestacija izaziva zanimanje i oduševljenje djece i odraslih, mještana i turista još i dan danas. Za sudjelovanje u utrci potrebno je osmisliti i izraditi što luđe i originalnije vozilo u kojem se kasnije ekipe natječu, a u izradi im često pomažu i stariji prijatelji i rodbina. Ove godine u petak 31. srpnja ispred škole će biti radionica na kojoj će se djeci u izradi plovila pridružiti i Udruga Trim te Udruga Lantina kako bi njihova vozila bila što kvalitetnija i kreativnija.

Pred natjecateljima se nalazi staza duga 400 metara koju moraju proći svojim plovilima koristeći vesla, a utrka kreće iz Podve (drugi most ), nastavlja se ispod prvog mosta, zatim oko otočića – Škojića i natrag do drugog mosta. Utrka nije samo plod kreativnog duha sudionika već i želje da se turistima što više približi stari dio Vrboske. Nakon utrke i proglašenja pobjednika za djecu je organiziran zabavni sportski program uz vodstvo Kristijana Ugrine te hrana i piće, a bit će osigurana i nagrada za sve sudionike. U večernjim satima za sve prisutne će na Škojiću pjevati Nina Kraljić.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.