Vrsaranske goložece – gourmet manifestacija za hedoniste i gurmane

Hedonisti i gurmani, te ljubitelji autohtonih istarskih delicija i dobre kapljice početak jeseni mogu proslaviti uz četvrto izdanje vrsarske gourmet manifestacije. Šest restorana svojom će ponudom u sklopu događanja Vrsaranske goložece/ Golosità di Orsera, od 24. rujna do 3. listopada, gostima ponuditi vrhunske lokalne specijalitete posebno pripremljene za tu prigodu.

Na meniju će se ovoga puta naći delicije jadranske tradicije poput sardela na savor, sipa u toću, švoja, orade, brancina i tune, dok će ljubitelje mesa razveseliti specijaliteti poput juneće tagliate, janjećih kotleti i drugih. Tu su i neizostavna istarska jela poput pljukanaca, raviola, tartufa te autohtonih slastica fritula, kolača s medom, maslinovim uljem i drugih. Kako uz ukusne zalogaje ide i odlično vino, tako će gosti u sklopu menija po promotivnoj cijeni od 120 kuna imati prilike kušati i najbolja vina istarskih vinara.

Vrsaranske goložece/ Golosità di Orsera, kao i ostali gourmet eventi koji se organiziraju u Vrsaru iz godine u godinu dodatno obogaćuju turističku ponudu, te jačaju poziciju Istre kao vrhunske gourmet destinacije. Manifestacija želi potaknuti uključenje što većeg broja kvalitetnih ugostitelja, te potaknuti njihovu orijentiranost lokalnim namirnicama i jelima kako bi se valorizirale autohtone namirnice, a istovremeno očuvalo tradicijsko nasljeđe kroz revalorizaciju istarskih recepta.

Restorani koji sudjeluju u ovom četvrtom izdanju su: Bevanda, Basilico, Dvi Palme, Goran, Kod Luce, Villa Vrsar, a posjetitelji će moći birati između ribljeg i mesnog menija po promotivnim cijenama, s naglaskom na sezonske i lokalne proizvode.

No početak jeseni u Vrsaru, uz gourmet manifestaciju donosi i poslastice za ljubitelje glazbe, arheologije i rekreacije. Tako će netom prije Vrsaranskih goložeca u kamenolomu Montraker početi glazbeni festival “U zagrljaju glazbe, kamena i mora” koji u Vrsar dovodi vrhunske izvođače poput Vlatka Stefanovskog (23. rujna), Amiru Medunjanin (24. rujna), Perpetuum Jazzile (25. rujna) i Massima (26. rujna). U nedjelju šetači i obitelji s djecom moći će se opustiti tijekom edukativne šetnje šumskim rezervatom Kontija.

Prvi vikend listopada bit će u znaku obilježavanja Svjetskog dana turizma tijekom kojeg će biti moguće posjetiti nedavno uređen arheološki lokalitet Monte Ricco u sklopu jednog od vođenih obilazaka koji će se održati u subotu 2. listopada. Šumskim rezervatom Kontija u pratnji iskusnog osoblja Nature Histrice moći će se prošetati u subotu 2. ili nedjelju 3. listopada. Obilazak Monte Ricca i šetnja Kontijom su besplatni za sve posjetitelje uz prethodnu najavu. Istog vikenda ekološki proizvođač maslinovog ulja Ursaria nudi vođene degustacije maslinovog ulja po promotivnoj cijeni od 50 kuna po osobi.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.