Rujan u Slavoniji i Podravini u znaku vina

Priroda, kultura i gastronomske senzacije Virovitičko-podravske županije upakirani u ekskluzivna vinska događanja tijekom rujna, izvrsna su pozivnica za sve vinoljupce. “Slavonija i Podravina wine not!?” novi je vinski festival koji će od 4. do 25. rujna posjetiteljima pružiti zanimljiv program kroz pet događanja.

Radi se o eventima u kojima će u glavnoj ulozi biti vina s područja Virovitičko-podravske županije, no svaki od njih bit će poseban na svoj način. Naime, na atraktivnim lokacijama, kojih ne nedostaje u Slavoniji i Podravini festival će predstaviti slatke specijalitete, biciklističke rute, poeziju, uživanje u prekrasnoj prirodi uz piknik, ali i šetanje.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Program započinje 4. rujna kada će se u Centru za posjetitelje Dvorca Janković u Suhopolju upriličiti Wine & Cake ladanjska večer u sklopu koje će spojiti kolače nagrađivane slastičarke Sandre Jadek i desertna vina. Virovitičkim vidicima vinska je biciklijada koja će se održati 12. rujna na ruti od Golog Brda do Rezovičkih vinograda, a pet dana kasnije na rasporedu je i Vino i poezija u Interpretacijskom centru za posjetitelje Kuća Petra Preradovića i Grabrovnici. Vinski piknik na planini održat će se 18. rujna u Park šumi Jankovac, a prvo izdanje festivala “Slavonija i Podravina wine not!?” završava 25. rujna događanjem Wine & Run Orahovica, koje starta na izletištu Jezero, a završava u destileriji Kostelac.

– Ovom se manifestacijom želimo predstaviti kao butik vinska destinacija i otkriti što sve nudimo pravim znalcima i ljubiteljima vina, rekla je Martina Jakelić, direktorica Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije koja je u suradnji s lokalnim Turističkim zajednicama Virovitice, Orahovice, Pitomače i Čačinaca organizator festivala.

Od Plemićke i Zelene rute s obnovljenim dvorcima i kurijama i jedinstvenom prirodom do tradicionalno poznate gastronomije i sjajnih domaćinima – “Podravina i Slavonija wine not!?” savršena je pozivnica za otkrivanje ovog neočekivano lijepog kraja.

Za kraj recimo kako je broj posjetitelja ograničen, a rezervacije su već krenule. Možete birati između posjeta pojedinačnim eventima ili kupiti ulaznicu za svih pet događanja. Cijena ulaznice po jednom događanju je 70 kuna, a za cijeli paket ostvaruje se popust od 10%.

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.