Za 30 dana počinje WRC Croatia Rally – 300 km staza očekuje najveće reli zvijezde današnjice

Nakon završenog Arctic Rallyja u Finskoj, u kalendaru Svjetskog prvenstva u reliju (WRC) slijedi Croatia Rally koji će se voziti od 22. do 25. travnja. Hrvatska će po prvi put ugostiti najbolje reli vozače današnjice i postati 34. zemlja u povijesti koja će biti domaćin WRC utrke. Ovo je za Hrvatsku velika sportska, ali i turistička priča u kojoj će milijuni ljubitelja relija upoznati ljepote Zagreba i susjednih županija kojima se vozi ova iznimno zanimljiva utrka na čak 300 kilometara uzbudljivih staza.

– Ovo je uistinu za nas važna manifestacija koju željno iščekujemo i veselimo joj se. Još samo 30 dana dijeli nas od ovog velikog događaja koji će promovirati cijelu Hrvatsku, pa i našu Zagrebačku županiju i slike zelenog zagrebačkog prstena pronijeti svijetom, naglasila je direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije Ivana Alilović potvrđujući kako ovaj vrhunski sportski događaj spaja gledatelje i navijače iz cijeloga svijeta, stvarajući sliku Hrvatske kao vrhunske turističke i sportske destinacije milijunima gledatelja.

Jedno je to od dva velika automobilska spektakla koji se u samo nekoliko mjeseci razmaka održava u Hrvatskoj. Podsjetimo, u studenom prošle godine Grobnik bio domaćin NASCAR Whelen Euro Series jednog od najprestižnijih automobilističkih natjecanja. Nažalost zbog epidemioloških mjera, utrke su održane bez gledatelja, no atraktivni kadrovi s Grobnika obišli su svijet. Samo nekoliko dana nakon NASCAR GP-a na Grobniku, potvrđeno je kako se NASCAR vraća u Hrvatsku i ove godine, točnije održat će se 18. i 19. rujna.

WRC Croatia Rally

World Rally Championship vrhunski je sportski događaj, koji donosi simbiozu visoke tehnologije i vještine vozača. Riječ je o dramatičnoj utrci gdje je svaka desetinka sekunde važna što od posade zahtijeva maksimalnu koncentraciju i preciznost. Beskompromisno nadmetanje objedinjuje brzinu, tehnologiju i pouzdanost vodećih svjetskih proizvođača automobila, praćenu uigranim momčadima predvođenim najboljim svjetskim vozačima kojima pomažu hladne glave i smireni glasovi najsposobnijih suvozača svijeta. WRC je globalni izazov kojeg karakteriziraju hrabrost, strast, izdržljivost i mogućnost konstantne prilagodbe stalnim izmjenama okoline i nepredvidivosti uvjeta za vožnju.

U Hrvatsku u travnju stižu najveće reli zvijezde današnjice. Svoje će vještine pokazati na lokalnim cestama Plešivice, Žumberka, Karlovačke i Krapinsko-zagorske županije, a početni brzinski ispit u Zagrebu će biti posebno atraktivan. Slike cesta koje prolaze ovim zanimljivim krajolicima Lijepe naše objavljene su na društvenim mrežama WRC Croatia Rally gdje su izazvale veliku pozornost.

Na Croatia Rallyju se očekuje oko 80 posada, a brzinski ispiti će se voziti po lokalnim cestama na području Plešivice, Žumberka, Karlovačke i Krapinsko-zagorske županije, dok je početni brzinski ispit rezerviran za hrvatsku metropolu Zagreb. Hrvatska je za najbolje reli vozače treća, od ukupno 12 postaja ove godine, a 22 brzinska ispita odvijat će se na više od 300 kilometara staza. Ono što je još uvijek nepoznato je hoće li se natjecanje održati uz prisustvo gledatelja, a organizatori su u iščekivanju odgovora nadležnih institucija.

Izvor: Turistička zajednica Zagrebačke županije

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.