Zadnja prilika za umjetničku šetnju “Okolo” – ovaj vikend na više od 20 lokacija pronađite sve ovogodišnje instalacije

U subotu, 29. kolovoza, s početkom u 20 sati, u parku Bele IV. ambijentalnim elektro-akustičnim performansom multimedijalnog umjetnika Alexa Brajkovića završit će ovogodišnje izdanje umjetničkog projekta “Okolo”. Performans će se održati u sklopu svjetlosno-zvučne instalacije “Singing Forest” koju Alex supotpisuje s kiparicom Idom Blažičko.

Procesiranjem rijetkog hibridnog žičanog instrumenta (spoj monochorda, indijske tanpure i japanskog kotama) uživo, sukladno intonaciji i melodijskom sadržaju glazbenih objekata instalacije, ovim performansom Alex Brajković zaokružit će priču “Pjevajuće šume” i na poseban način obilježiti zadnji dan projekta “Okolo”.

Ovaj vikend, također, ne propustite posljednju ovogodišnju priliku za umjetničku šetnju “Okolo” i obilazak svih lokacija na kojima su svoj trag ostavili razni domaći umjetnici. Uz uživanje u svjetlosno-zvučnoj instalaciji “Singing Forest”, u dvorištu Palače Grlečić-Jelačić na Trgu sv. Marka 9 upoznajte “Plesače” kiparice Ana Marije Maravić, uz koje će 29. kolovoza i 3. rujna biti održani koncerti Zagrebačkih solista.

Na vidikovcu pored gornje stanice Uspinjače dočekajte “Turiste” od papira Maše Barišić, prošećite šarenim Tepečićevim stubama s potpisom Afrike i duž Radićeve ulice otkrijte vrata Zagreba koja je uljepšao Boris Bare.

Po putu recite “Baš je flora” i na Trgu sv. Marka 9 i Freudenreichovoj 1 te u Matoševoj 9 i na Kapucinskim stubama uočite biljke karakteristične za Zagreb koje je mapirala Luna Džidić.

Na zidovima Zakmardijevih stuba, restorana Pod gričkim topom i kafića Cinkuš prepoznajte crne “Mačke Gornjeg grada” klasje&zite, a pored starog vunenog srca pronađite novo – “Zacjeljujuće srce” – koje je i ovaj put isplela Voona.

Na Strossmayerovom šetalištu (iznad bivšeg Art parka), križanju Tesline i Zrinjevca te Skalinske i Tkalčićeve pogledajte kako izgleda “Zagreb nakon”… kroz objektiv fotografa Ernesta Mazarekića, a u prolazu između Tomićeve ulice i Uspinjače poželite nešto lijepo u sklopu interaktivne instalacije Pavla Kuharića.

U Martićevoj 7, za kraj šetnje, čeka vas mural u kombinaciji sa skulpturom, “Slikar sunca”, kipara Marka Gašparića.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.