Zagorski štruklji proizvode se iz glatkog pšeničnog brašna, vode, soli, jaja, sira i vrhnja i ulja (ili maslaca ili svinjske masti) tradicionalnim načinom izrade. Želite li vidjeti u praksi kako nastaje ova delicija, potvrdite do srijede 8. svibnja 2024. svoj dolazak u Hižu zagorskih štruklji.
Svi zainteresirani mogu sudjelovati na eventu i cooking showu u Radoboju, u Hiži zagorskih štruklji, u petak 10. svibnja od 11 do 15 sati. Događaj organiziraju Općina Radoboj i Kulinarski Institut Kul IN iz Siska.
U sklopu cooking showa, Kul IN chefovi i predavači pokazat će kako tradicionalna zagorska jela pripremiti na suvremeni način koristeći pritom lokalne i autohtone namirnice. Demonstraciju pripreme jela pratit će i degustacija kako bi svi uživali u reinterpretaciji zagorske purice ili pite sa šljivama.
Ovaj događaj predstavlja jedinstvenu priliku za upoznavanje trendova u gastronomiji, okupit će predstavnike iz ugostiteljstva, turizma i HORECE, a otvoren je za sve ljubitelje gastronomije te ljude iz struke, poručuju organizatori.
Kulinarski Institut Kul IN prva je međunarodna privatna kulinarska škola u Hrvatskoj. Kul IN je osnovan 2011. godine, a postao je međunarodni gastronomski centar u kojemu je fokus na edukaciji, te stvaranju, istraživanju i promociji suvremenih koncepata pripreme i obrade hrane.
Edukacijski programi usmjereni su na školovanje budućih kuharskih, slastičarskih i ugostiteljskih lidera. Tijekom godina je realizirao međunarodne suradnje sa školama, hotelima i restoranima iz cijele Europe i danas svijetu prenosi svoju filozofiju kuhanja s vizijom.
Najveći uspjeh upravo su Kul IN alumniji koji dolaze iz više od 50 zemalja svijeta.
Naslovna fotografija: Hrvatska gospodarska komora
Izvor: HrTurizam