Zagrebački Matrix ruši tabue: Vrhunska kuhinja ne mora biti skupa

Jedan od restorana o kojima se zadnjih mjeseci puno priča je zagrebački Matrix koji je autorsku hranu s potpisom vrhunskog chefa učinio pristupačnom svima. Zanimljiva gastro priča brzo je našla svoje mjesto i u medijima što ne čudi jer iza nje stoji najpoznatiji hrvatski spin doktor Krešimir Macan, a fotografije maštovitih kreacija chefa Marka Jantoleka preplavile su društvene mreže. Kombinacija magičnog PR-a, nadarenog chefa i vrhunske somelierke Zagrebu je donijela odličnu novu gastronomsku priču s autorskim potpisom.

Chef Marko Jantolek stvara vrhunsku gastro priču s potpisom

Marko je završio Ugostiteljsko-turističku školu u Zagrebu. Zatim je radio u nekoliko restorana, a prijelomna točka u karijeri je poziv Gorana Kočiša, bivši chef i suvlasnik Noela u jedini zagrebački restoran s Michelinovom zvjezdicom. U Noelu je pekao zanat petnaest mjeseci, a utjecaj rada s vrhunskim mentorom u fine dining restoranu evidentan je meniju Matrixa. Po odlasku iz Noela, Jantolek je bio sous chef, a zatim i glavni chef bistroa Pod zidom. U projektu Matrix ovaj popularni chef sudeluje od prvog dana.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Moderna kuhinja s autorskim potpisom uz vrhunske namirnice hrvatskog porijekla od malih proizvođača ukomponirane s vrhunskim vinima osnovna je tema restorana koji ime Matrix duguje poslovnom centru Matrix Office Park u kojemu se smjestio. Iza staklene stijene prostranog restoranskog prostora možete promatrati chefa Jantoleka kako slaže meni, razvrstava namirnice i stvara nove moderne kuharske kreacije. Veselo se čini u kuhinji, a cijelim prostorom odiše neka opuštena pozitivna vibracija koja vrlo brzo stvara osjećaj bliskosti s kreativno uređenim prostorom.

Bistronomski moderni koncept spojen je ovdje s visokom kuhinjom u kojoj se koriste vrhunske namirnice domaćih proizvođača. Meso, sirevi, voće i povrće u Matrix stižu s malih obiteljskih gospodarstava, a meso, riba i jaja su iz slobodnog uzgoja dok je tuna jadranska.

Za 300 kuna ovdje ćete dobiti degustacijski slijed koji uistinu pokazuje ono najbolje što Matrix ekipa nudi pa ako ste za vrhunsku degustaciju ovaj slijed nikako nemojte propustiti. Matrix experience će vam potvrditi točnost svega što ste unazad nekoliko mjeseci čitali o ovom novom zagrebačkom hubu ljubitelja vrhunske kuhinje.

Mladi chef čvrsto stoji iza ugleda, koji je restoran vrlo brzo izgradio i vrhunski spaja namirnice te kreira nesvakidašnje gastro priče. Njegova vještina neosporna je u pripremi najzahtjevnijih komada mesa i ribe, a posebno dolazi do izražaja kada okusite kremaste komponente koji svaki tanjur dodatno oplemene. Čak i krumpir pire iz njegovih ruku izlazi kao zanimljiva delicija.

Cijene omogućuju vrhunsku kuhinju za svačiji džep

Meni je sezonski i sadržava dvadesetak jela, a cijene su iznenađujuće za autorska jela na nivou fine dininga sa vrhunskim namirnicama. Na naš upit kako je to moguće Manuela Maras voditeljica restorana i vrsna sommelierka ističe kako je itekako moguće što dokazuje činjenica kako je ovaj restoran unatoč nižim cijenama već isplatio početnu investiciju.

Chef Marko Jantolek vrlo brzo stekao je u Matrixu stalne goste zahvaljujući maštovitim kreacijama i vrhunskoj izvedbi. Sami rade kruh sa starterom starim 4 godine, fermentiraju kambuchu, a rade i svoj sladoled. Zanimljivo na dnevnom meniju naći ćete jela po cijeni od 45 do 60 kuna koja su idealan gablec kakav ćete uistinu u Zagrebu rijetko naći u ovoj kvaliteti.

Desert o kojemu svi pričaju

Ono što posebno oduševljava je desert od buče koji se nalazi na gotovo svim fotografijama posjetitelja, koju oduševljenje menijem ne skrivaju. Desert od butternut buče oduševljava kombinacijom tri komponente buče uz nevjerojatno svilenkastu kremu od limunske trave te sladoled od buče. Raj za svako nepce.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Sigurni smo kako će se o ovom chefu i njegovim kreacijama ispričati još puno priča s vrhunskim ukusom, a Matrix će vjerojatno ovakvim pristupom svoju stalnu publiku znati i zadržati. Tko još nije, preporuka svakako – provjerite menu i doživite jednu novu turističku priču hrvatske metropole koja miriše na uspjeh.

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.