Ako volite Zagorje u jesen zaputite se u subotu u Klanjec

Ako ste ljubitelj starih zanata, kostima, glazbe, folklornih običaja i kulinarske ponude iz prošlih stoljeća, a privlače vas i prikazi srednjovjekovnih običaja onda se ovaj vikend zaputite u Klanjec, gdje se održava kulturno-turistička manifestacija “Zahvala jeseni u Klanjcu”. Devetnaesto izdanje, zbog epidemioloških mjera za sprječavanje širenja COVID-19, organizatori su nazvali mini izdanjem Zahvale jeseni, a jednodnevni program održat će se u subotu trećeg listopada.

Između ostaloga i ove će se godine održati tradicionalni sajam tradicijskih i domaćih proizvoda uz ugostiteljsku ponudu, no i ovoga puta s predznakom “mini”, a zbog epidemioloških mjera. Osim tradicionalnog sajma na manifestaciji “Zahvala jeseni u Klanjcu” neće izostati ni dobre glazbe, a glazbeni program započet će u 16 sati.

5. Biciklijada Zahvala jeseni u Klanjcu održava se u okviru projekta RIDE&BIKE II. Biciklijada u Klanjcu promovira prirodnu i kulturnu baštinu RIDE&BIKE destinacije, uz bicikliranje i druženje u prirodi, naravno uz pridržavanje epidemioloških mjera, a Projektom RIDE&BIKE II unaprjeđuje se postojeća biciklistička infrastrukturu na području RIDE&BIKE destinacija, koja uključuje i Krapinsko-zagorsku županiju.

Utrka će, s početkom u 13 sati, startati s Trga Antuna Mihanovića u Klanjcu, vozit će se ruta od 39 kilometara sa stankom u Velikom Trgovišću, a završit će ponovno u Klanjcu. Za nastup u utrci možete se prijaviti putem online prijavnice ili na sam dan utrke od 12 do 13 sati na Trgu Antuna Mihanovića u Klanjcu.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.