Znate li gdje se nalazi najviši objekt u Hrvatskoj?

Od danas se najviši objekt u Hrvatskoj i službeno nalazi u Splitu

Jučer je u popodnevnim satima postavljen posljednji element arhitektonskog oblikovanja splitskog Dalmatia Towera, na kojem se simbolično – za kraj radova – zavijorila i hrvatska trobojnica. Dalmatia Tower je od danas i službeno najviši objekt u Hrvatskoj, te je ovim činom postigao punu visinu od 135 metara.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Postavljanjem posljednjeg elementa arhitektonskog oblikovanja ostvarili su se uvjeti i za početak demontaže najvećeg građevinskog krana u regiji. Riječ je o kranu visine 150 metara, a njegova će demontaža će trajati sedam dana.

Kao što je već bilo najavljivano, u Dalmatia Toweru smjestit će se prvi hrvatski AC Hotel Split by Marriott sa 214 smještajnih jedinica, točnije 210 soba i četiri apartmana, a zahvaljujući specifičnom obliku tornja, sve će sobe imati pogled na more. Uz pet modularnih konferencijskih dvorana ukupnog kapaciteta 300 osoba, gostima će na raspolaganju biti i spa & wellness centar s unutarnjim bazenom i teretanom, potom à la carte restoran, bar i lounge. Otvorenje hotela očekuje se ovog ljeta.

Uz hotelskom dijelu business centra (HTC) će biti smješteni i regionalni uredi međunarodno priznatih IT tvrtki.

Inače, Dalmatia Tower je dio projekta Westgate Split koji se sastoji od dva tornja i koji su već postali prepoznatljiv element vizure Splita. Projekt Westgate Split projektirao je Otto Barić, a investitoru je još 2018. dodijeljena International Property Award – nagrada za najbolju visokogradnju poslovne namjene u Europi.

Foto: Goran Leš

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.