Zvjezdano ljeto u Karlovcu – program za sve generacije

U Karlovcu će u sklopu programa “Zvjezdano ljeto” od 23. lipnja do 13. srpnja 2021. biti moguće vidjeti preko 150 različitih programa – od predstava, koncerata i radionica sve do sportskih i avanturističkih sadržaja. Ove godine događanja su pod motom “Sretni pod zvijezdama”, a u Karlovcu će svatko pronaći nešto za sebe.

Ivanjski krijes otvara Zvjezdano ljeto

Među brojnim događanjima ističemo tradicionalni Ivanjski krijes 23. lipnja. Manifestacija je to kojom započinje ovogodišnje Zvjezdano ljeto i kojom se na simboličan načina na obalama rijeke Kupe u Karlovcu dočekuje ljeto. Ova karlovačka tradicionalna manifestacija stara je preko 200 godina i omiljena je, kako među Karlovčanima tako i posjetiteljima. Osim krijesa tu je i Karlovački dnevni boravak, prostorna instalacija na Trgu bana Josipa Jelačića. Uz zabavne programe nudi dobru atmosferu i zanimljivu ugostiteljsku ponudu.

Članak se nastavlja ispod oglasa

U gradu na četiri rijeke predviđene su, naravno, i brojne aktivnosti na vodi te uz vodu. U ponudi su vožnje kajacima ili pak plovidbe žitnom lađom. Za one koji vole adrenalin idealan je izbor absail pista i spuštanje s branič kule sa Starog grada Dubovca ili prečnica preko šanca u karlovačkoj Promenadi.

Novi sadržaj ljeta u Karlovcu je Karlovac Open Air Tribute Festival. Od 7. do 9. srpnja nastupit će izvrsni tribute bendovi: The Croatia Pink Floyd Show, Queen Tribute Band i Strange Kind of Women – tribute to Deep Purple.

Za one koji više vole predstave i klasičnu glazbu od 26. lipnja pa sve do 8. srpnja odličan program nudi KaKAFE – Karlovački kazališni festival. Veliku rođendansku feštu Karlovac već tradicionalno ima 13. srpnja kada će Rođendanskim balom proslaviti 442. rođendan.

Svi događaji odvijaju se na raznim gradskim lokacijama na otvorenom, parkovima, trgovima, ulicama, šančevima i obalama rijeka, te su potpuno besplatni za sve posjetitelje. Sve informacije o programu posjetitelji mogu pratiti putem web stranice ili društvenih mreža manifestacije Zvjezdano ljeto.

Naslovna fotografija: Ivanjski krijes/ Igor Čepurkovski

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.