365 dana 1625 priča na 15 jezika – portal Turističke priče čita preko pola milijuna čitatelja

Na današnji dan prije 365 dana i prije 1625 priča i puno radnih sati pokrenut je portal Turističke priče. Prilika je to da se kao glavna urednica i suvlasnica portala osvrnem kratko kroz blog povodom, za nas velike obljetnice, prve godine turističkog lifestyle portala Turističke priče.

Prije 5 i pol godina naš osnivač Goran Rihelj pokrenuo je prvi stručni B2B turistički portal HrTurizam.hr i odmah u startu bila je ideja i rezervirana je domena i za Turističke priče turistički lifestyle portal B2C formata. No portal HrTurizam.hr koji dnevno proizvodi svježe vijesti bio je full time job i s obzirom na veliki interes i zapravo vrlo brzo ogromnu čitanost od strane turističkog sektora cijele regije jednostavno su Turističke priče morale čekati jer smo morali pojačati ekipu kako bi mogli biti spremni za dva kvalitetna portala koja na dnevnoj bazi proizvode vijesti.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Ta prilika došla je 26. travnja, 2020. godine u jeku pandemije koronavirusa kada bi rijetko tko krenuo u novi projekt. Ja sam napustila sigurnost vođenja gradske tvrtke i iskoristila pandemiju za preslagivanje prioriteta u životu i naš portal klikom na tipku “OBJAVI” ugledao je svjetlo dana u nedjelju nakon ručka. Vizualno izgled portala posložio je kolega novinar po struci Mario Brčić, logotip kolega Ivan Gale iz tvrtke Double Wii design i bili smo vani. Vrlo brzo došli smo do publike zbog našeg starijeg brata HrTurizma koji nas je odmah lansirao u Turističke krugove, a onda je uslijedila borba za čitatelje van turističkog sektora kojima su Turističke priče namijenjene.

Danas, godinu dana kasnije svi shvaćamo kako zadatak nije bio nimalo lak, ali smo rezultatima prve godine portala iznimno zadovoljni. Našem standardnom trojcu koji vesla svakodnevno turističkim vodama priključilo se dvadesetak blogera mahom turističkih djelatnika koji su naše najveće bogatstvo na Turističkim pričama i daju našem portalu raznolikost, svježinu i pogled s više strana, odnosno osobnost koja dolazi iz svih krajeva Lijepe naše. Svakodnevno priključuju nam se i javljaju novi blogeri s novim pričama koji kroz portal Turističke priče promoviraju svoje destinacije i turističke priče.

Korona je donijela još jednu novost našem portalu. Iz viber zajednice koju su pokrenuli Paul Bradbury bloger i osnivač portala Total Croatia News i Krešimir Macan vlasnik najpoznatije hrvatske PR agencije Manjgura i moj veliki uzor i PR guru, pokrenut je poseban dio portala Last minute Hrvatska. Ovim potezom dobili smo sasvim novi krug čitatelja, privatne iznajmljivače koji se se skupa s nama borili za spašavanje sezone i za svakog gosta. Bez lažne skromnosti mogu reći kako smo kroz viber zajednicu i naš portal prošle sezone brojne goste ove regije smjestili i odveli na more, a iznajmljivačima olakšali najizazovniju turističku sezonu od kad postoji turizam.

Pred nama je nova sezona koja će zasigurno biti izazovna kao i prošla, iako sigurno i znatno bolja. Viber zajednica i last minute iz dana u dan se pokreću, a mi smo se odlučili za treći ključni korak u razvoju naših Turističkih priča, širenje čitatelja na naša najvažnija emitivna tržišta Njemačku, Austriju, Slovačku, Češku, Poljsku Mađarsku, Italiju, Veliku Britaniju, Rusiju, Španjolsku, Francusku pa i daleki Istok odnosno kinesko i japansko tržište. Uoči godišnjice portal je preveden na još 15 jezika i čitanost je u dva tjedna narasla 300% bez ozbiljnih marketinških koraka na novim tržištima. Već smo dobili i prve blogere koji ciljaju na ova tržišta i pišu na stranim jezicima.

Kada danas pogledam godinu dana unazad mogu reći kako smo zadovoljni učinjenim i pred nama su novi izazovi plivanja na puno novih tržišta i pričanja priča Lijepe naše još široj publici.

Idemo dalje zajedno s Vama, našim čitateljima i svima Vama našim partnerima i prijateljima s kojima se trudimo upoznati publiku s najboljim pričama cijele Lijepe naše. Jedini smo portal koji se bavi turističkim sadržajem, a čije teme i tekstovi dolaze iz cijele Hrvatske. Također, jedini smo turistički portal koji svaki dan donosi nove turističke priče ( 6 dana u tjednu ) iz cijele Hrvatske. Uz našu perjanicu turizma naš Jadran, naglasak stavljamo i na promociju kontinentalnog turizma i do sad neispričanih priča naših kontinentalnih županija od Slavonije, Međimurja, Zagorja, Like, Gorskog kotara i Središnje Hrvatske. Unazad godinu dana obišli smo gotovo sve županije, snimali, pričali priče i otkrivali ljepote naših destinacija. Pred nama je nova sezona i nova turneja za koju se možete prijaviti putem maila.

Hvala što nas čitate i pratite. Svaka Vaša priča, vijest i komentar su dobro došli javite nam se na price@turistickeprice.hr i dopustite da ispričamo i Vašu priču.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Za kraj posebno ću zahvaliti Mariju i mom suprugu Goranu koji me uveo u turistički svijet i svim našim blogerima uz želju da imaju dobru sezonu i puno novih Turističkih priča. Hvala Blanka Kufner, Mario Jukić, Jelena Holenko, Rujana Lukač, Željka Balja, Eda Mužica, Marinko Brkić, Miriam Kelečić, Vesna Milanović, Suzana Suman, Astrid Glavičić, Dubravka Topić, Sandra Vukoja, Ivana Karanikić, Vedrana Juričić, Josip Ćorić i Marijana Vujnović. Hvala studentima na praksi koji su prošli kroz portal, a posebno Tamari Horvat koja ima najduži staž kod nas na praksi. Idemo i dalje zajedno organski rasti, ne borimo se za klikove jeftinim naslovima, ne težimo senzacionalnosti i bustanju i brojanju klikova. Poštujemo svakog čitatelja i stvaramo samo dobre pozitivne priče. Težimo dobrom sadržaju i kvalitetu. To je teži, ali jedini ispravan put i na njemu ustrajemo i nadalje.

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.