Grad Vrbovec po 43. puta domaćin je Festivala tradicionalne hrane “Kaj su jeli naši stari” koji se održava ovog vikenda. Glavne zvijezde ovogodišnjeg festivala su špek, kobase i, naravno, vrbovečka pera – kraljica Festivala.
U srcu Vrbovca, grada Zrinskih i rodnom mjestu Marije Jurić Zagorke, ponovno su oživjeli okusi prošlih vremena. Čast i odgovornost očuvanja tradicije leži na vrijednim rukama žena iz vrbovečkih udruga, koje i ove godine pripremaju jela po receptima svojih baka, a najbolja među njima bit će nagrađena.
Zabavni program na čak pet pozornica
Više od 20 punktova s tradicionalnim delicijama, kulinarske radionice i bogat kulturni te zabavno-glazbeni program očekuju posjetitelje na čak pet gradskih pozornica. Od predstava i izložbi do koncerata, Vrbovec ovaj vikend živi u ritmu prošlih vremena, ali s modernim dodirom.
Na kraju svakog dana ispunjenog zanimljivim programom, posjetitelje očekuju spektakularni koncerti: nakon jučerašnjih nastupa Vojka V i Grše, večeras u subotu, 24. kolovoza posjetitelje zabavlja Petar Grašo dok će u nedjelju, 25. kolovoza, Željko Bebek zatvoriti festival u velikom stilu.
Ovaj jedinstveni festival, koji ponosno obilježava svoju 43. godinu postojanja, već desetljećima okuplja ljubitelje tradicionalne kuhinje i očuvanja bogatstva hrvatske kulinarske baštine. Priča ovog festivala nije samo priča o hrani, već o zajedništvu, ljubavi prema tradiciji i bogatoj povijesti koju ovaj kraj baštini.
Kroz okuse i mirise i zvukove Vrbovca, festival sve prisutne vraća u prošlost i još jednu godinu za redom otkriti što su jeli naši stari.