Advent na Lošinju u humanitarnom svjetlu

spot_img

Najljepša božićna priča i ove godine dolazi na otok vitalnosti, a sve otočane i goste očekuje raznovrstan provod prepun iznenađenja.

Uz prigodne božićne kućice smještene na malološinjskom gradskom trgu, Grad i Turistička zajednica Grada Malog Lošinja, u suradnji s brojnim partnerima pripremili su svakodnevna kulturno zabavna događanja namijenjena svim generacijama. Kićenje borova – čak i podvodnih! – zatim animacija za djecu, glazbeni, dramski, recitatorski, plesni i zabavni programi, te humanitarne akcije, nogometni turniri i kazališne predstave – dio su ovogodišnjeg Adventa na Lošinju.

Tijekom ovogodišnjeg božićno-novogodišnjeg programa na malološinjskom trgu ljubitelji sporta i nogometa mogu pratiti live TV prijenos utakmica Svjetskog prvenstva u nogometu na velikom ekranu.

S porukom “Mir, dobro i ljubav” za humanitarne ciljeve

Specifičnost lošinjskog Adventa su zajednički humanitarni ciljevi i akcije. Tako su snage ove godine udružili lokalne udruge i klubovi. Društvo naša djeca, Ruka u ruci, Malonogometni klub Lošinj, Moto klub Lošinj, Udruga Relieve, Rotary i Rotaract Klubovi sredstva prikupljena tijekom ovogodišnjeg božićno-novogodišnjeg programa namijenili su u humanitarne svrhe za dobrobit zajednice: opremanje senzorne sobe za djecu s posebnim potrebama, postavljanje rukohvata, težinsku vagu za djecu, Veloselsko srce i pripomoć sugrađaninu u potrebi.

Program Advent na Lošinju započeo je još prije 12 godina u organizaciji Udruge Društvo Naša djeca Mali Lošinj, a cilj je bio okupiti sugrađane te uz prigodan program i druženje zajedno sakupljati sredstva i na taj način pomoći zajednici. Kroz izradu, prodaju i ukrašavanje odabranih motiva te postavom izložbe, isti se licitiraju, a sva sredstva namijenjena su humanitarnim ciljevima. Ove godine s temom i porukom „Mir, dobro i ljubav“, licitacija će se održati 22. prosinca 2022. na malološinjskom trgu.

Osim svakodnevnog zabavnog programa, Lošinjani i gosti 27. prosinca 2022. zabavljat će se uz grupu poznatog hrvatskog izvođača Jole i Bolero grupu.

Zahvaljujući ugodnoj klimi i temperaturama, hrabri već tradicionalno 30. prosinca sudjeluju u Novogodišnjem kupanju. Ispijanje lošinjskog čaja, zdravica sa šampanjcem, topli ogrtači, budno oko kamere i nezaboravan provod, sve to očekuje dovoljno hrabre plivače.

No to nije kraj jer Jutarnjim đirom na malološinjskom trgu nazdravlja se uz šampanjac za Ispraćaj stare godine. Harmonika, šampanjac, zdravica gradonačelnice i dobro društvo dovoljan su razlog da se 31. prosinca uputi na glavni malološinjski trg.

Kako najbolje dočekati Novu godinu – svi zajedno! Stoga je organiziran doček na Trgu Republike Hrvatske u Malom Lošinju gdje će se za ludu zabavu pobrinuti Neno Belan i Fiumensi.

Ukoliko ste ljubitelj zimskog kampiranja, kamp Čikat u Malom Lošinju također je pripremio Novogodišnji doček. Provedite Silvestrovo u društvu ostalih ljubitelja kampiranja jer je u ponudu bogati jelovnik i živa glazba.

Božićna priča seli se i u Veli Lošinj. Božićni đir, odnosno prigodna kućica s glazbom uživo te čitanje priča i dijeljenje poklona djeci pod nazivom Božićna bajka, samo su neke od aktivnosti koje Velološinjani pripremaju.

Svoja vrata za nadolazeće blagdane otvorena imaju Boutique Hotel Alhambra i Vitality Hotel Punta, a ukoliko ipak odlučite Novu 2023. godinu dočekati u zatvorenom, restorani Veli žal i Silver Bay pripremaju odličnu zabavu.

Sve detalje ovogodišnjeg božićno-novogodišnjeg programa na Lošinju možete provjeriti OVDJE.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.