Premium planinarska regija: Hiking staza duga 410 kilometara u srcu Europe

Saar-Hunsrück je najpoznatija Europska hiking staza dužine nevjerojatnih 410 kilometara. Ova staza nalazi se u Njemačkoj no neočekivano je divlja i pruža osjećaj nevjerojatne slobode. Prizori koji se otvaraju povremeno će se činiti kao da se nalazite usred prašume, a ne u srcu Europe.

Saar-Hunsruck je u pravom smislu riječi staza mira i tišine, a vrhovi Hunsrucka planinare i šetače vode iznad oblaka. Adrenalina ne nedostaje jer naići ćete i na strme spustove, a i uzbrdice pa i neobične močvarne pejzaže. Na ovoj hiking stazi nalaze se i romantična jezera, vrlo atraktivni prolazi između stijena te impresivne uske doline.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Unatoč činjenici kako ste u Europi na ovoj stazi imate osjećaj kako ste daleko od civilizacije, a priroda djeluje gotovo netaknuto. Vrlo živopisne staze šumskog tla i idilični potoci na koje nailazite oduševljavaju kao i nepregledne livade koje pružaju neki osjećaj mira i idealne su za reset i oslobađanje od stresa svakodnevnog života.

Niti jedan drugi pješački put u Europi ne povezuje toliko staza u prirodi. Saar-Hunsrück je uistinu europski prvak u single trailu, a staze su često toliko uske da planinari moraju hodati u jedan iza drugog kao u džungli. Ako želite savršeno pješačenje od 410 kilometara pronaći ćete ga upravo u Njemačkoj.

Saar-Hunsrück Premium planinarska regija

Najniža točka ovog traila je 78 metara, a najviša 817 metara, a važno je i kako od 410 kilometara staze asfalt čini samo 5 posto te se uistinu radi o pravom užitku kroz prirodu kojom prevladavaju šumski i poljski putevi.

Kako se radi o ozbiljnoj stazi potvrđuje i činjenica kako je planinarska regija Saar-Hunsrück certificirana od strane Njemačkog instituta za planinarenje čime je planinarima zajamčeno puno iskustvo planinarenja, a ova ruta je označena kao premium planinarska regija.

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.