Advent u Splitu: Božićna čarolija pod Marjanom tijekom prosinca

Advent u Splitu će se održati od 1. prosinca do 6. siječnja, a na vama je samo da se prepustite blagdanskom ugođaju. Centar zbivanja bit će kućice i pozornica na Rivi, tradicionalnom mjestu okupljanja za Splićane tijekom cijele godine. Bogat i raznovrstan program pripremljen je i na Prokurativama, Zvončacu, Mertojaku te brojnim mikrolokacijama, kako u užem tako i na širem području grada.

Advent u Splitu 2023

Simboličan početak iščekivanja Božića obilježit će se paljenjem prve adventske svijeće ispred crkve svetog Frane.

Obožavatelje zimskih radosti razveseliti će velika klizališta koja će biti postavljena na Prokurativama i Mertojaku, a program ovogodišnjeg splitskog Adventa posebno je posvećen najmlađima. Od inovativne virtualne igre za djecu “Potraga za Djedom Božićnjakom”, preko tradicionalnih izvedbi Kazališta lutaka, do prigodnog programa za Svetog Nikolu ili dječjeg programa na Adventskoj fjeri Zvončac, mališani će gotovo svakog dana pronaći čaroliju Božića u centru grada.

Ljubiteljima kulture, Hrvatsko narodno kazalište Split priredit će iznimno popularne baletne izvedbe “Orašara”. Hrvatski Dom pak ugostit će Novogodišnji bal, za koji će se, oni koji se odluče na kupnju ulaznica, moći pripremiti besplatnim tečajem valcera, a koji započinje već 28. studenog i održava će se svakog utorka.

Advent u Splitu

Gastroadvent će i ovih blagdana kroz četiri vikenda promovirati autohtonu eno gastronomsku ponudu. Ljubitelji dalmatinske kuhinje sigurno neće zaobići ni Peškariju i tradicionalno dijeljenje bakalara na Badnjak, događaj koji zbližava sve generacije u božićnom duhu.

Advent u Splitu

U organizaciji Fotokluba Split i Turističke zajednice grada Splita, svi zainteresirani će ponovno imati priliku ovjekovječiti uspomene na splitsku blagdansku čaroliju besplatnim fotografijama s božićnim motivom. Duh najljepšeg dijela godine će u svaki kutak grada donijeti Folklorni ansambl Jedinstvo, kolendavajući trgovima.

Advent u Splitu

Pomorska tradicija Splita bit će istaknuta punim jedrima i Božićnom regatom, kao i polaganjem jelke u more, još jednom naglašavajući neraskidivu vezu grada Svetog Duje s morem.

Advent u Splitu

Vrhunac Adventa očekuje se, kao i uvijek, posljednjeg dana u godini

Očekuje vas bogat program s brojnim poznatim imenima. Nova će spektakularno uraniti na Pjaci, već od 15 sati, a Splićane i njihove goste će u 2024. godinu uvesti Doris Dragović, Grše i Kuzma & Shaka Zulu, koji jamče nezaboravan provod za sve generacije do ranih jutarnjih sati.

Advent u Splitu

Blagdanski program će biti organiziran i na splitskom Kampusu, Trgu Gaja Bulata, Žrnovnici te brojnim ugostiteljskim objektima koji će, svakog dana u prosincu, Splićanima i njihovim gostima pružiti nezaboravan blagdanski ugođaj.

Advent u Splitu

Koncerte na Adventskoj fjeri su već najavili Neno Belan & Fiumens, Vojko V, Psihomodo Pop i druge estradne zvijezde, a cjelokupni program uskoro će biti objavljen na stranicama Turističke zajednice grada Splita.

Posjetite Advent u Splitu na nekoj od navedenih lokacija i prepustite se božićnoj čaroliji!

///Popis najboljih adventskih događanja

Autorica fotografija: Damira Kalajžić, izvor: Turistička zajednica grada Splita

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.