Advent u Varaždinu – Grad u kojem priče postaju stvarnost

Zabavni i romantični Advent u Varaždinu savršeno je zimsko odredište za užitak s obitelji, prijateljima ili udvoje. Blagdansko uređeno okruženje povijesne jezgre jednog od najljepših gradova u Hrvatskoj pruža raznoliki program, a posljednjih nekoliko godina svojevrsni simbol varaždinskog Adventa postala je Kuća Djeda Mraza koja ove godine postaje impresivni Čarobni grad Djeda Mraza.

advent varaždin

Kraj godine doba je veselja, zabave, druženja s obitelji i prijateljima; vrijeme uživanja u zamamnim okusima, vrijeme (ponovnog) zaljubljivanja, vrijeme topline u srcu za pozitivni ulazak u novu godinu. Savršenu priliku za ispunjenje svih tih želja nudi mirisni, topli i zabavni Advent u Varaždinu, jedan od najšarmantnijih i najromantičnijih zimskih festivala u Hrvatskoj.

Smješten na čak sedam lokacija u predivnoj i bajkovito uređenoj gradskoj jezgri, Advent u Varaždinu, koji će početi 1. prosinca i traje sve do 7. siječnja, donosi više od 110 programa svih vrsta, boja i oblika, osmišljenih i kreiranih za sve ukuse, uzraste i blagdanske želje. Prošlogodišnji je Advent u Varaždinu bio pravi zimski hit, a evo samo nekoliko slatkih tajni zbog kojih će ovogodišnji varaždinski Advent ući u vaša srca.

Adventski vijenac u varaždinu

Otkrijte tajne Čarobnog grada na sjeveru Hrvatske

Najmlađi posjetitelji, kao i svi koji se žele na trenutak vratiti u djetinjstvo moći će uživati u blagdanskoj čaroliji Čarobnog grada Djeda Mraza. U najčarobnijem mjestu u Hrvatskoj, Djed Mraz će dočekivati posjetitelje s osmijehom na licu i pričati im najdraže priče, Baka Mraz će pripremati brojne radionice uz slasne kolače i keksiće, a vilenjaci pakirati poklone s ljubavlju i pažnjom. Svoje mjesto u Gradu Djeda Mraza imat će i Grinch, no i on će biti u veselom, prazničnom raspoloženju.

Čarobni grad Djeda Mraza

Adrenalinom protiv zime – Adventska čarolija Varaždina s 23 metra visine

Adventski Varaždin je čaroban iz svakog ugla, a panoramski kotač omogućit će posjetiteljima da u pogledu na blagdanski uređen Varaždin uživaju i iz ptičje perspektive. Adventski panoramski kotač bit će postavljen u povijesnoj jezgri grada, a zahvaljujući čak 23 metra visine na koju se njegove gondole podižu, pogled na blagdanski uređen i osvijetljen Varaždin bit će uistinu nezaboravan. 

panoramski kotač

Zima bez užitaka na ledu je nezamisliva pa će varaždinski Kapucinski trg ponovno postati prava Ledena čarolija, ali prepuna topline, zabave i – adrenalina. Ako vam ples na raskošnom klizalištu ili munjeviti spust na impozantnom ledenom toboganu neće biti dovoljni za potpuno zagrijavanje, tu je i raznolika gastro ponuda uz slatke, slane i tople okuse zime.

advent varaždin

Gastro raj i glazbeni užitak na omiljenim Varaždinskim trgovima

Omiljeno mjesto okupljanja Varaždinaca tijekom Adventa zasigurno je Trg Miljenka Stančića na kojem čarolija nikada ne blijedi. Trg zrači romantičnom atmosferom, stvarajući savršeno mjesto za opuštanje s obitelji i prijateljima. Zalogajčići iz raznolikih adventskih kućica i neodoljivi okusi čine vašu posjetu nezaboravnom gastro avanturom. Osim toga, glazbeni program oživljava atmosferu i stvara savršen pozadinski zvuk adventskog iskustva. Posebna atrakcija je fotkanje na Lančanom mostu gdje vas čeka snježna idila s najljepšim pogledom na Stari grad.

advent varaždin, Advent na Stančiću

Glavni varaždinski trg, popularno Korzo, srce je grada pa je tako i srce adventskih ljepota. Korzo nije samo mjesto okupljanja, to je mjesto gdje se ostvaruju snovi, stvaraju uspomene i gdje se čarolija Adventa rađa. Na trgu svjetla bliješte, glazba odzvanja, a okusi i mirisi blagdanskih delicija čine atmosferu toplijom i veselijom. Samo nekoliko koraka dalje otkrit ćete predivno pročelje varaždinske katedrale. Ondje svake adventske subote svijetle tradicionalne svijeće, pružajući toplinu i dodatni čaroliju ovom predivnom adventskom festivalu.

(Za)ljubite se u Varaždin(u)

Romantičnije mjesto od predivno ukrašenih varaždinskih adventskih ulica zaista ćete teško naći, a gotovo svaka od njih donosi nova uzbuđenja i priliku za zabavu i uživanje udvoje ili s društvom. U raskošnoj i šarenoj blagdanskoj shopping ponudi prepunoj malih i velikih sitnica, poklona i suvenira moći ćete pronaći nešto za razveseliti sebe ili svoje najdraže, a zasigurno će vas oduševiti i jedinstveni i najveći adventski kalendar na prozorima elegantne Županijske palače.

Sve ovo samo je dio čarolije koja vas čeka na najtoplijem Adventu u Hrvatskoj, stoga, poklonite si ove godine – Advent u Varaždinu.

///Popis najboljih adventskih događanja

Izvor fotografija: Turistička zajednica grada Varaždina

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.