Advent Zagreb uvodi nekoliko novina u svoj program

Višestruko nagrađivani Advent Zagreb održat će se i ove godine, a najavljeni program koji će se održavati od 27. studenog 2021. do 7. siječnja 2022., nudi i nekoliko novina. Grad Zagreb, Turistička zajednica grada Zagreba, te nekoliko institucionalnih i privatnih partnera potpisuju organizaciju ovogodišnjeg zagrebačkog Adventa. Program će započeti paljenjem prve adventske svijeće na Trgu bana Jelačića, 27. studenog u 17 sati, a dva sata kasnije upalit će se lampice na Zrinjevcu.

Motiv ovogodišnjeg Adventa su tradicionalne hrvatske igračke. Poseban naglasak stavljen je na kulturno-glazbena događanja koja će posjetitelje uvesti u blagdansko raspoloženje i iščekivanje Božića. Naime, za vrijeme Adventa Zagreb održat će se čak 14 glazbenih programa s ukupno 129 koncerata. Između ostalog, nastupit će Zagrebački solisti, Zagrebački komorni orkestar i brojni drugi vrhunski hrvatski glazbenici. Ne smijemo zaboraviti spomenuti i nastupe mladih zvijezda pred kojima je budućnost.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Tu su, naravno, i pojedini zagrebački muzeji poput Muzeja za umjetnost i obrt, Etnografskog muzeja, Muzeja prekinutih veza i Muzeja čokolade koji su se uključili s prigodnim programima. Treba istaknuti i ostala događanja kao što su: predstave u Hrvatskom narodnom kazalištu, Gavella u Tunelu Grič, Projekt Ilica: Q’ART, Advent Run, Advent u Vidri te posebni programi koji su priređeni za najmlađe.

Advent Zagreb obogaćen novim programima

Direktorica Turističke zajednice grada Zagreba, Martina Bienenfeld, najavila je i šest novih programa. Tako će se održati: Advent u LADU, Christmas Garden u Akademiji likovnih umjetnosti (ALU), Adventovo na Katarincu. Tu je i Zagreb Jingle Mingles u suradnji sa zagrebačkim ugostiteljima, Advent u Prolazu Matice hrvatskih obrtnika u suradnji s obrtnicima te Advent u zagrebačkim hotelima koji očekuju goste s posebno osmišljenom blagdanskom ponudom i uređenjem.

Tome dodajmo i Advent na Zrinjevcu, na kojem će se, uz prigodno uređenje, održati čak 13 koncerata poznatih hrvatskih izvođača. Koncerti će se održavati svakog petka, subote i nedjelje.

Uređenje i ukrašavanje Gornjeg i Donjeg grada

Također, nastavit će se i s prošlogodišnjim uspješno pokrenutim projektom izložbe proširene stvarnosti (AR). Izložba će koristiti animirane tradicionalne igračke kao motiv ovogodišnjeg Adventa, a bit će postavljena na deset lokacija u gradu i to u parkovima, na trgovima i velikim otvorenim prostorima. Naime, Advent Zagreb 2021. će posjetitelje, projektom Virtualne igračke, vratiti u vrijeme djetinjstva kroz dugu tradiciju ručno izrađenih igračaka koje su obilježile vrijeme odrastanja mnogih. S njima će se svi zainteresirani ponovo moći poigrati uz pomoć pametnih telefona. Nastavlja se i projekt Svjetlost Adventa gdje se s odabranim institucijama na Gornjem gradu ukrašavaju prozori u blagdanskom duhu.

Uz navedeno, Turistička zajednica grada Zagreba će s partnerima prigodno urediti 11 lokacija u Donjem gradu: Trg bana J. Jelačića, park Zrinjevac, Trg J.J. Strossmayera, Trg kralja Tomislava, Europski trg, prolaz Oktogon, Trg Republike Hrvatske, Trg Mažuranića, Matica hrvatskih obrtnika, ALU i Tunel Grič te četiri u Gornjem gradu: Trg sv. Marka, park Bele IV., plato Gradec te Strossmayerovo šetalište zapad.

https://www.youtube.com/watch?v=f6158UAYu54

Organizatori na kraju pozivaju sve na odgovorno uživanje u Adventu, u skladu sa svim mjerama i preporukama nadležnih tijela. Za one koji ne mogu biti u Zagrebu osiguran je online prijenos na društvenim mrežama. Bogat kulturno – glazbeni program po raznim lokacijama u gradu će se održati u skladu s najnovijim službenim mjerama i preporukama. Također treba napomenuti kako te su svi programi podložni promjenama. Detaljne satnice svih programa, kao i aktualne informacije dostupne su na POVEZNICI.

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.