Veliko srce maloga mjesta: kulinarstvo, kreativnost i duh darivanja u Baški

Adventski program u Baški nastavljen je trećim vikendom koji je protekao u pravom blagdanskom raspoloženju. Kao uvertira u vikend pun događanja, tradicionalni božićni malonogometni turnir “4 sela” u organizaciji NK Vihor u petak je izmamio sportski duh natjecatelja i publike, ali i pokazao veliko srce svih sudionika. Batomalj je ovom prilikom obranio prošlogodišnju titulu, a slijedili su ga redom Draga Bašćanska, Jurandvor i Baška – no zahvaljujući humanitarnom karakteru turnira svakako možemo reći da su ovoga puta – svi bili pobjednici.

Adventski program u Baški
Izvor fotografije: Turistička zajednica općine Baška

Vrhunac blagdanskog šušura na Paladi snažna prosinačka bura prebacila je sa subote na nedjelju. Unatoč odgodi ništa nije moglo omesti jedno od omiljenih blagdanskih adventskih događanja u Baški – natjecanje u pripremi lovačkog kotlića! Ove godine, četvrti put po redu, svoje kulinarsko umijeće je na Paladi pokazalo čak 20 ekipa i to ne samo s područja Baške nego i ostatka otoka, a bile su tu čak i razne navijačke skupine. Bez obzira na sportske afinitete i preferencije, kad je u pitanju kulinarstvo i humanost, na Paladi se uvijek diše kao jedno.

///Advent u Baški – na jednom od najljepših otočnih advenata očekuje vas prava čarolija

Gastro užici uz dobru zabavu

Vrednujući vještinu, znanje, trud i talent, stručni žiri u sastavu Neven Budmilić, Ivanka Vojinov Štefanić, Miran Hutinski i Toni Juranić s puno pažnje je ocijenio svaki kotlić. Uz mnogo veselog iščekivanja pobjedu je u konačnici odnijela ekipa Hotela Baška. Drugo mjesto zauzeo je NK Vihor, treće Plavo-bijeli otok Krk, a na četvrtom i petom mjestu našli su se DVD Baška i Škrpina. Nagrade za najbolje ovom su prilikom osigurali Hotel Dobrovit, NK Vihor, Wind Watersports, Explorer M/B Baška i Valamar Riviera. Sve ekipe kao i volonteri pritom su dobili i prigodne zahvalnice, koje im je uručio načelnik Općine Baška Toni Juranić.

natjecanje u pripremi lovačkog kotlića baška 2023
Izvor fotografije: Turistička zajednica općine Baška

Glazbenu podršku cijelom događanju dali su DJ Veky i Trio Bajs. Uz natjecateljske kotliće skuhalo se čak 70 kilograma domaćih šurlica i pripremilo 150 porcija fritula s potpisom Romine Čubranić. Osim toga uživalo se i u specijalitetima koju je pripremila albanska nacionalna manjina općine Baška. Ono što posebno veseli jest činjenica da se sve navedeno podijelilo. Prikupljene donacije u potpunosti su namijenjene u humanitarne svrhe, za pomoć u liječenju malenog Tea Jelenovića iz Klimna i medicinski uređaj za bašćansku ambulantu.

///Duh blagdana u Baški: Humanitarni vikend ispunjen događanjima!

Humanitarni božićni sajam

Ne smijemo zaboraviti ni tradicionalni humanitarni božićni sajam, koji su obogatili i KD Šoto, NK Vihor i udruga Plavo-bijeli otok. Na sajmu su najmlađi, polaznici DV “Katarina Frankopan, također prikupili brojne donacije te uspješno prodali sve svoje kreacije! Mališani su ovog vikenda ujedno imali priliku i zabaviti se, ali i nešto naučiti na radionici Doris Hrabrić Šimić. Na radionici su se u izradi božićnih ukrasa koristili vuna i ostali prirodni materijali.

Adventski program u Baški
Izvor fotografije: Turistička zajednica općine Baška

– Organizaciju humanitarnog vikenda na Paladi zajedničkim snagama potpisuju Turistička zajednica Općine Baška i Općina Baška, kao i NK Vihor koji je sjajno odradio obveze oko adventske kućice. Veliko hvala svim volonterima i donatorima koji su dali ogroman obol i smisao svim ovim događanjima. Izuzetno nam je drago što je naša Baška skupa sa svim dragim prijateljima i gostima ovoga vikenda disala kao jedno, a sve s plemenitim ciljem. Već sada se radujemo ponovnom kulinarskom susretu i dogodineističe Ivana Topić, direktorica Turističke zajednice Općine Baška.

Program Adventa u Baški nastavio se prigodnom Božićnom priredbom učenika OŠ “Fran Krsto Frankopan” Baška u školskoj dvorani. U petak, 22. prosinca, na rasporedu je tradicionalni Božićni boćarski turnir kod Doma kulture Baška, u organizaciji SD Vihor. Očekuje nas ugodna atmosfera, zajedništvo i radost koja će nas uvesti u produženi vikend te započeti slatko iščekivanje omiljenog blagdana! Posljednju sitnicu ispod bora možete pronaći na promociji kalendara “Crkve i nošnje bašćanske kotline” u Domu Jurandvor, u organizaciji KD Šoto.

baška iz zraka prosinac 2023
Izvor fotografije: Turistička zajednica općine Baška

Adventski program u Baški završava 31. prosinca, veselim ispraćajem stare godine u podne, ponovno na Paladi, uz neizostavnu zajedničku zdravicu! Za vrhunsku atmosferu pobrinut će se jedan od najpopularnijih bandova u našim krajevima, odličan Infinity band, uz podršku DJ Vekyja.

Galeriju fotografija pogledajte na službenim stranicama Turističke zajednice općine Baška.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.