Duh blagdana u Baški: Humanitarni vikend ispunjen događanjima!

Već smo zakoračili u drugu polovicu Adventa, tog čarobnog dijela godine koji naglašava važnost zajedništva i ljubavi. S približavanjem Božića, u nama se budi poseban osjećaj blagosti, topline i darežljivosti. Program za nadolazeći vikend pažljivo je osmišljen upravo u duhu zajedništva, a na Advent u Baški uključit će se cijela zajednice – od najmlađih mještana do brojnih udruga i pojedinaca.

Advent u Baški

Treći vikend manifestacije Advent u Baški otvara se danas, u petak, 15. prosinca. Od 17 sati, u školskoj sportskoj dvorani, u organizaciji nogometnog kluba “Vihor”, održavat će se tradicionalni humanitarni božićni malonogometni turnir “4 sela”. Na turnitu će sudjelovati mještani Baške, Jurandvora, Drage Bašćanske i Batomlja. Iz Turističke zajednice općine Baška pozivaju sve zaljubljenike u nogomet da i ove godine glasno podrže svoje ekipe.

///Advent u Baški – na jednom od najljepših otočnih advenata očekuje vas prava čarolija

Dobra zabava uz majstore kotlića

U subotu, s početkom u 10 sati, na Paladi nas očekuje pravo masterchef natjecanje u pripremi lovačkog kotlića. Impresivnih 20 prijavljenih ekipa i preko 80 natjecatelja ulazi u izazov kroz koji će odmjeriti svoje kulinarske sposobnosti i pritom se, provjereno, odlično zabaviti! Natjecanje u pripremi ove gastronomske poslastice trajat će od 10 do 15 sati, nakon čega slijedi humanitarna podjela šurlica s gulašom. Organizatori su sudionicima osigurali osnovne namirnice, dok će natjecatelji donijeti vlastite tajne začine i demonstrirati svoje kulinarsko umijeće. Hoće li prošlogodišnji pobjednici obraniti naslov ili će nova ekipa osvojiti prestižnu titulu na najbrojnijem kulinarskom natjecanju u Baški? Otkrijte u subotu na Paladi.

lovački kotlić
Izvor fotografije: Turistička zajednica općine Baška

Neizvjesnost iščekivanja pobjednika možete razbiti uživajući u prigodnoj gastronomskoj ponudi na adventskoj kućici NK “Vihor”, gdje vas očekuju dobro poznata blagdanska jela i pića. Za najmlađe posjetitelje, uz pomoć talentirane kreativke Doris Hrabrić Šimić, organizirana je adventska radionica izrade božićnih dekoracija, koja će se održati na Paladi od 11 sati. Naravno, humanitarno-zabavni vikend ne može proći bez izvrsne glazbene podloge. Atmosferu na Paladi će oživjeti uvijek fantastična grupa Fiesta, uz podršku DJ Veky-ja!

Humanitarni božićni sajam

Kako bismo se prisjetili pravog značenja blagdana, ove subote održat će se i već tradicionalni humanitarni božićni sajam. Na sajmu će sudjelovati KD “Šoto”, NK “Vihor” i udruga “Plavo  bijeli otok”, te najmlađi, polaznici DV “Katarina Frankopan”. Oni su se, uz podršku svojih odgajateljica i roditelja, marljivo pripremali za ovu posebnu prigodu. Za ukusne gastronomske užitke pobrinut će se vješta bašćanska kuharica Romina Čubranić i Vijeće albanske nacionalne manjine općine Baška.

dječja radionica baška
Izvor fotografije: Turistička zajednica općine Baška

Organizatori se ovim putem zahvaljuju sponzoru Porto Clubu Baška, L.J. “Kamenjarka” Baška, Mesnici “Brka” i Trgovini Krk na donaciji namirnica za kotlić, te glavnim sponzorima vrijednih nagrada za najuspješnije ekipe, Hotel Dobrovit, NK “Vihor”, Wind Watersports i Explorer M/B Baška, kao i svima koji su pomogli u izradi, onima koji pomažu u prodaji i naravno kupcima, koje pozivaju da im se u subotu pridruže na Paladi!

Sav prikupljeni prihod namijenjen je bašćanskoj ambulanti i pomoći Teu Jelenoviću, osmogodišnjem dječaku lavljeg srca iz Klimna.

advent u baški vikend
Izvor fotografije: Turistička zajednica općine Baška

Uz obilje glazbe, zabave te ukusne hrane i pića, doživite čaroliju Božića te provedite vikend u Baški, okruženi atmosferom zajedništva, razigranosti i iskrenih osmijeha.

Podijelite svoje uspomene s Adventa u Baški

Iako je prosinac stigao u Bašku, kišni dani nisu spriječili uživanje u blagdanskoj čaroliji. Već i sama šetnja kroz ukrašene bašćanske ulice dovoljna je da zagrije srce i unese nas u pravo blagdansko raspoloženje, a na mnogim lokacijama pružaju se prekrasne kulise za adventsko fotografiranje, dajući svim posjetiteljima priliku da ovjekovječe svoj posjet Adventu u Baški i ponesu sa sobom uspomenu na najčarobniji dio godine, koji će sjajiti i kada se lampice ugase.

advent u baški vikend
Izvor fotografije: Turistička zajednica općine Baška

Pridružite se Adventu u Baški te uživajte u posebnom šarmu adventskog razdoblja u ovom malom mjestu s velikim blagdanskim duhom! Kao i uvijek, svoje fotografije Baške možete podijeliti na Facebooku i Instagramu koristeći oznaku #VisitBaška.

Čestitajte blagdane uz prigodne čestitke s motivom Baške

Tradicionalno, u vrijeme božićno-novogodišnjih blagdana Turistička zajednica općine Baška dijeli besplatne novogodišnje čestitke privatnim iznajmljivačima, partnerima i suradnicima.

Advent u Baški
Izvor fotografije: Turistička zajednica općine Baška

Čestitke možete preuzeti u Turističko informativnom centru TZO Baška, na adresi Kralja Zvonimira 114, radnim danom od 8 do 15 sati.

///Popis najboljih adventskih događanja

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.