Adventura u Šibeniku – cijepi se dobrom zabavom

Većina gradova ima Advent, ali samo u Šibeniku se održava Adventura, koja je započela jučer, 3. prosinca, paljenjem božićnih lampica u Perivoju Roberta Visianija i koncertom benda BluVinil. U večernjim satima tako su se, osim dobre glazbe, Šibenikom proširili i mirisi kuhanog vina, fritula, kobasica i cimeta, dječji osmjesi preplavili su “Đardin”, a rasplesani “adventuristi” grijali su se u ritmu glazbe.

“Cijepi se najboljom zabavom”, poručuju organizatori prvog hrvatskog zero waste adventskog sajma koji se nakon prošlogodišnje pauze vraća jači i sjajniji nego ikad. Adventurin parkić, na sve tri etaže, tako je opet postao centralno mjesto za zabavu, ali i uživanje u blagdanskim delicijama.

Naime, u Đardinu posjetitelje svakog dana od 17 sati očekuje 12 kućica na kojima, osim tradicionalne blagdanske ponude – bakalara, kobasica, bunceka i variva, mogu uživati u širokom izboru ”street food” delicija, pa će ih uz pecalice, češnjovke, kruh ispod peke, džem od kapule, čekati i pečenica i jaja u tortilji,  grah s kobasicom; popularni  buncekebab, ali i sarmburger; naći će se još i jelenjih i veprovih kobasica, šibenskih luganiga, različitih vrsta burgera, pivskih juha u zapečenom kruhu, pršuta i sira umotanog u pispalj, a sve to moći će se zasladiti, osim tradicionalnom ponudom fritula i palačinki i kultnih mini-palačinki – picco puffova i još pokojom delicijom!

Ono što će očarati posjetitelje i glavni gradski trg pretvoriti u gotovo pa filmsku blagdansku bajku je otvoreno klizalište, koje je ove godine na Poljani.

Glazbeni program kako smo već rekli započeo je jučer bendom koji je osvojio kritiku i publiku sa singlom “Apaši”, ali i istoimenim albumom. BluVinil je dobro zagrijao otvaranje Adventure koju Šibenčani čekaju već dvije godine.

Najmlađe i ove godine očekuje Adventurica u Galeriji Matija, gdje se moći zabaviti kroz razne edukativne radionice, a počinje 13. prosinca.

Sve vas to očekuje do 1. siječnja 2022. godine, barem kako trenutno stvari stoje. Kako organizatori naglašavaju, Grinch nam je naklonjen pa nas zasad ne pita covid-potvrde, ali kaže da trebamo poštivati sve aktualne epidemiološke mjere!

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.