Advent Poreč: Besplatno klizalište, četiri dočeka Nove godine, trideset koncerata i pokloni za 1700 mališana

spot_img

Besplatno klizalište uz besplatne klizaljke, obogaćeni božićni sajam, više od trideset koncerata, uprizorenje živih jaslica, dječje predstave, tradicionalni program Porečke bajke i podjela poklona za 1700 mališana te čak četiri dočeka Nove godine – sve nas to očekuje nas na ovogodišnjem izdanju Adventa Poreč, koji se ponovno vraća u samo srce porečke starogradske jezgre, najavili su u Maloj vijećnici Grada Poreča-Parenzo gradonačelnik Poreča Loris Peršurić, te predstavnici partnera voditeljica ureda za odnose s javnošću Plave lagune Martina Eva de Zan Prusina, voditeljica odjela destinacijskog managementa Vlatka Ilečić Arklinić iz Valamara, i direktor Turističke zajednice Grad Poreča Nenad Velenik.

Advent Poreč održavat će se na Trgu Matije Gupca od 12. prosinca 2022. do 1. siječnja 2023. godine. – Nakon jedne godine pauze i lanjskog smanjenog izdanja, Advent Poreč vraća se u svojem punom izdanju. Ponovno smo se trudili uključiti cijelu zajednicu u organizaciju ove manifestacije od svih škola i vrtića, do klubova, udruga, ali i ustanova te naravno naših glavnih partnera na ovom projektu Turističku zajednicu, Plavu lagunu i Valamar. Zahvaljujem se svima na odazivu i želji da se uključe u ovaj projekt za naše, domaće ljude usred zime. Pokazali smo svi skupa, mi Porečani, da naš grad itekako zna kvalitetno živjeti zimi.

Jako nam je važno da imamo izraženu lokalnu crtu u cijeloj ovoj manifestaciji – od angažmana lokalnih bendova, zborova, udruga te naravno škola i vrtića, do lokalnih ugostitelja. Građani i gosti moći će uživati u tradicionalnom šušuru i predblagdanskom uređenju i raspoloženju, upravo onako kako i očekuju prosincu uz nekoliko noviteta, a zadržavamo ono po čemu je naš Advent poznat, a to su pristupačne cijene – od besplatnog klizališta i besplatnih klizaljki, kao i koncerata, do pristupačnih cijena toplih napitaka, slastica i kobasica, ističe gradonačelnik Poreča Loris Peršurić

Važan dio Adventa je svakako i program Porečka bajka, tijekom koje Grad Poreč-Parenzo tradicionalno daruje više od 1700 porečke djece poklonima i predstavama. Od ove godine poklone će dobiti sva porečka djeca od navršene 1. godine života do 4. razreda osnovne škole. Osim toga, ove smo se godine potrudili uvesti nekakve novitete i u dekoraciju prostora. Kao što znate, lokacija za Advent ne može biti bolja: park u srcu starogradske jezgre okićen tisućama lampica mora izgledati bajkovito. Kako to izgleda moći ćete vidjeti sa samom otvorenju, u ponedjeljak, 12. prosinca 2022. u 17 sati na zajedničkom paljenju lampica.

Uz besplatno klizalište, koncerte, dječje predstave, Slatko i Badnje jutro, organizatori su se posebno potrudili oplemeniti božićni sajam koji će krasiti bijele drvene kućice, bijeli drveni paviljon koji će svojom posebnošću zamijeniti standardnu pozornicu, a tu je i prigodna dekoracija božićnog sajma s umjetnim snijegom, posebno uređena kućica Djeda Mraza kao i bogato uređen grad.

Prljavo kazalište, Opća opasnost, Night Express, Gustafi, Matija Cvek i brojni drugi

Ove godine Poreč priprema čak četiri dočeka Nove godine – veliki doček uz Prljavo kazalište na Trgu slobode, paralelno će se na Trgu Matije Gupca održavati i party doček uz DJ Davida. Na Staru godinu u podne organiziran je tradicionalni dječji doček Nove godine, uz animaciju i dječji vatromet. Naravno, tu je sad već tradicionalna repriza dočeka 1. siječnja uz Night Express, rekao je direktor Turističke zajednice Grada Poreča Nenad Velenik. Dodao je kako je proteklih godina vrlo dobro među građanima prihvaćena i dnevna živa glazba na Trgu slobode, pa će tako i ovaj prosinac subotom ujutro imati živu glazbu na više lokacija. U suradnji s porečkom župom i ove godine 21. prosinca u Poreču će se održati uprizorenje živih jaslica.

Program ovogodišnjeg Adventa u Poreču bit će bogat i u koncertnom dijelu. Vlatka Ilečić Arklinić, voditeljica odjela destinacijskog managementa u Valamaru najavila je koji će izvođači zabavljati goste tijekom Adventa u Poreču.

Na adventskom paviljonu na Trgu Matije Gupce imat ćemo priliku poslušati Opću opasnost, Gustafe, Night Express, Matiju Cveka i the Funkensteins i još mnoge druge lokalne bendove. rekla je Ilečić Arklinić.  Osim koncerata, pozivamo vas i na nezaobilazne programe za djecu. Petkom i subotom u 18 sati na lokaciji porečkog Adventa izmjenjivat će se predstave u režiji Istra Inspirita i udruge Birikina, koje će svojim bogatim kostimima i zanimljivim pričama sigurno oduševiti naše najmlađe, a tu su i brojne aktivnosti Gradske knjižnice i Pučkog otvorenog učilišta Poreč, kao i šetnja s najpoznatijom Porečankom La mula de Parenzo, te brojne radionice koje će organizirati Udruga Mordele i DND, i Zavičajni muzej Poreštine tijekom cijelog Adventa, rekla je Ilečić Arklinić i izdvojila božićni koncert u organizaciji POUP-a. Iz Valamara najavljuju da će tri hotela biti otvorena tijekom blagdana –  hoteli Diamant, Riviera i Parentino.

Besplatno klizalište     

Eva de Zan Prusina, voditeljica ureda za odnose s javnošću Plave lagune, najavila je jednu od glavnih atrakcija Adventa besplatno klizalište. – Advent i ove godine donosi pravi zimski ugođaj u Poreč, a svakoga će oduševiti klizalište koje će biti otvoreno tijekom Adventa pa sve do kraja školskih praznika 8. siječnja. Posjetitelji će moći uživati u čarima klizanja svakoga dana, od 10 do 22 sata, uključujući Božić i Novu godinu. Pritom je klizanje besplatno, a jednako tako ne plaća se niti najam opreme. Pozivamo sve da dođu isprobati porečku ledenu, zimsku radost. Veselimo se zimskoj bajci pokraj mora, rekla je De Zan Prusina.

Izdvojila je tradicionalno Slatko jutro u organizaciji TUŠ Antona Štifanića 18.12. i humanitarnu Adventsku utrku 17.12. koja svake godine privlači sve veći broj trkača te ove godine mijenja rutu prema jugu, odnosno, Gradskom kupalištu. Na Trgu Matije Gupca održavat će se i karaoke večeri, pub kviz, kao i dječji festival Veseli glasi – Voci allegre, te brojni novi photopointovi kao i jelke koje će ukrasiti porečke vrtićke grupe. Iz Plave lagune najavljuju da će im tijekom praznika biti otvoreni hoteli Parentium, Materada, Albatros i Molindrio.

Uz Grad Poreč-Parenzo, partneri Adventa Poreč su TZ Grada Poreča, Plava Laguna i Valamar, a suorganizatori Pučko otvoreno učilište Poreč, Usluga Poreč, Odvodnja Poreč, Gradska knjižnica Poreč, Klub za mlade Poreč, Zavičajni muzej Poreštine, Centar za posjetitelje La mula de Parenzo, Sportska zajednica Grada Poreča, porečke udruge kao i sve škole i vrtići te brojni drugi. Bogati program Adventa Poreč provjerite na web i na Facebook stranici.   

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.