Američki mediji raspisali se o Hrvatskoj, jednoj od rijetkih zemalja na Mediteranu koja je otvorena za američke građane

I dok je veći dio Europske unije zatvoren za Amerikance, u Hrvatskoj su oni dobrodošli. Taj podatak, kako navode iz Hrvatske turističke zajednice, nije ostao nezamijećen od strane američkih medija. Naime, renomirani američki dnevni list čiju web stranicu mjesečno posjećuje preko 400 milijuna čitatelja, The New York Times, uvrstio je Hrvatsku na popis otvorenih zemalja za američke građane.

članku naziva „Američki sam građanin, gdje u svijetu mogu putovati?“, Hrvatska je istaknuta kao jedna od rijetkih zemalja na Mediteranu trenutno otvorenih za Amerikance, koji u zemlju mogu nesmetano ući uz predočenje rezervacije o smještaju.

Članak se nastavlja ispod oglasa

“Svaka pozitivna objava koja dolazi od renomiranih i pouzdanih izvora poput The New York Timesa povećava vidljivost naše zemlje na turističkoj karti svijeta. Važno je da američki putnici i svi ostali gosti s udaljenih tržišta znaju da smo otvorena i sigurna destinacija u kojoj se turistički promet odvija uz poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera i protokola“,  izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.

I dok je New York Times uvrstio Hrvatsku na popis tridesetak zemalja, neki mediji poklonili su nam i veću pažnju. Tako američki news portal koji bilježi preko 35 milijuna mjesečnih posjeta The Daily Beast, u svom članku ističe Hrvatsku kao mediteranski hot spot koji oduzima dah, a koja je otvorena za dolazak američkih građana.

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.