U Aquatici ministrica označila početak akcije Tjedan odmora vrijedan

Turističke usluge i doživljaji u sklopu zajedničkog projekta Ministarstva turizma i sporta i Hrvatske turističke zajednice Tjedan odmora vrijedan, od danas pa sve do 25. listopada, dostupne su po minimalno 50% povoljnijim cijenama. 

Aquatika se uključila u akciju s popustom od 50% na sve individualne ulaznice, a tim povodom slatkovodni akvarij u Karlovcu posjetila je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac. Njoj je ravnateljica Aquatike Margarita Maruškić Kulaš s gradonačelnikom Damirom Mandićem predstavila jedinstveni koncept projekta slatkovodnog akvarija Aquatika koji je realiziran 2016. godine upravo s ciljem razvoja turizma u Karlovcu. Od svog otvorenja Aquatika je jedan od najuspješnijih projekata u Hrvatskoj financiranih iz europskih strukturnih i investicijskih fondova, kojeg je dosada posjetilo preko 280.000 posjetitelja.

Jedini slatkovodni akvarij u Hrvatskoj postao je nezaobilazna turistička atrakcija od svog otvorenja za mnogobrojne obitelji s djecom, učenike osnovnih i srednjih škola, studente, ljubitelje prirode, akvariste i ribolovce, izletnike i mnoge druge skupine posjetitelja. Svi su prepoznali priliku doživjeti tajanstvenu priču o rijeci, od njezina izvora do ušća sa mnogobrojnim zanimljivostima o ribljim vrstama koje obitavaju u hrvatskim rijekama i jezerima. Osim što je atraktivna u turističkom smislu, Aquatika ima veliku ekološku, obrazovnu i znanstvenu vrijednost, a pritom je i velika potpora lokalnom gospodarstvu i razvoju cijeloga grada.

Autor fotografija: Denis Stošić

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.