Aquatika slavi pet godina postojanja uz bogat program i besplatan ulaz

spot_img

Aquatika – slatkovodni akvarij Karlovac smješten na obali rijeke Korane u Karlovcu, pet godina svog postojanja posvećuje važnosti očuvanja okoliša. Središnji dio proslave, odnosno manifestacije trajat će od 22. do 24. listopada. Šetnjom kroz Rijeku budućnosti posjetitelji će imati priliku saznati više o povijesti Aquatike i temama održivog razvoja kroz razne programe. Edukativnim programima nastojat će se skrenuti pažnju na okoliš i očuvanje slatkovodnih ekosustava, a odabrana su razna predavanja, predstave, animacije, hologrami, kviz te programi za djecu i cjelokupnu obitelj.

Ususret proslavi rođendana, Aquatika – slatkovodni akvarij Karlovac ponudit će posjetiteljima pretprogram “Aquatika u gradu” na više lokacija diljem grada Karlovca. Paviljon Katzler svoj je izložbeni prostor pretvorio u veliki akvarij. Teme izložbe obuhvaćaju karlovačke rijeke i njihov riblji fond, a moći će se razgledati sve do 31. listopada. U Gradskom muzeju Karlovac moći će se posjetiti ihtiološka zbirka u sklopu programa “Aquatika u muzeju”.

Aquatika u Gradskoj knjižnici Ivan Goran Kovačić obilježit će prezentacijske police s knjigama o ribama te radionice za djecu, a predstava za djecu “Na tragu” igrat će besplatno u kazalištu u sklopu programa Aquatika u Gradskom kazalištu Zorin dom 24. listopada.

22. listopada ulaz u Aquatiku besplatan

Glavni dio programa trajat će od 22. do 24. listopada upravo kod Aquatike – slatkovodnog akvarija Karlovac. Sastojat će se od programa na akvarijskom trgu i programa na Rijeci budućnosti (šetnici uz Koranu). Posjetitelji će moći razgledati akvarij po promotivnim cijenama, pogledati nekoliko predstava, posjetiti razna edukativna predavanja i radionice, sudjelovati u edukativnim šetnjama uz Koranu i kvizu, poslušati priče, animacije i programe za djecu te doživjeti holograme Aquatike – slatkovodnog akvarija Karlovac.

Svakako valja izdvojiti predavanje “5 do 12” Zorana Vakule koji će posjetitelje upoznati s klimatskim promjenama. Aquatika poziva sve građane da se upoznaju s riječnim svijetom, a prvih 500 posjetitelja 22. listopada očekuje prigodni poklon.

Važno je naglasiti kako će 22. listopada ulaz u slatkovodni akvarij biti besplatan, a 23. i 24. listopada ulaznice će biti dostupne po 50% nižim cijenama.

Aquatika u pet godina ugostila više od 320.000 posjetitelja

Javna ustanova AQUATIKA – SLATKOVODNI AKVARIJ KARLOVAC osnovana je prije pet godina kao rezultat projekta kojeg je sufinancirala Europska unija. Već u prvoj godini postojanja uvelike je ispunila ciljeve zadane u samom projektu. Do sada akvarij je posjetilo više od 320.000 posjetitelja, pretežito obitelji s djecom, školskih skupina, skupina umirovljenika, hobista, ljubitelja prirode te studenata i znanstvenika.

Akvarij je ekološka, obrazovna, turistička i znanstvena atrakcija. Odiše originalnošću obzirom da se radi o s gotovom svim hrvatskim slatkovodnim vrstama riba, u gradu na četiri rijeke u srcu Hrvatske. Kroz svoj rad, osim funkcije akvarija, ima zadatak predstaviti tradicijsku kulturu, geološku prošlost i način života uz rijeke te na različitim projektima surađuje sa znanstvenim sektorom.

Naslovna fotografija: Aquatika – veliki akvarij/ Denis Stošić

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.