Virtualna šetnja slatkovodnim akvarijem Aquatika

spot_img

Aquatika – slatkovodni akvarij Karlovac uključio se u informativno-edukativnu kampanju “Dani otvorenih vrata EU projekata”. Kampanja se provodi do 22. studenog, a u tom razdoblju, između ostaloga, moći ćete “prošetati” najvećim slatkovodnim akvarijem u Hrvatskoj. No virtualna šetnja nije jedina aktivnost kojom će se Aquatika uključiti u kampanju.

Virtualna šetnja, live stream, Aquatika nagradni natječaj i još puno toga

Od otvorenja u listopadu 2016. godine Aquatika je jedan od najuspješnijih projekata u Hrvatskoj, financiranih iz europskih strukturnih i investicijskih fondova. I upravo zbog toga, nizom aktivnosti, karlovački slatkovodni akvarij sudjeluje u Danima otvorenih vrata EU projekata.

Na web stranici Aquatike održava se virtualna šetnja kroz jedini slatkovodni akvarij u Hrvatskoj. Kroz deset točaka možete virtualno prošetati akvarijem i dobiti dojam kako izgleda jedna tipična krška rijeka koju Aquatika prikazuje.

Uživajte u Live stream prijenosu uživo najvećeg akvarija s najatraktivnijim primjercima riba. U akvariju se nalaze neke od najvećih riba, od kojih se posebno ističu jesetre. Vrsta je to koja je starija od doba dinosaura, a svojim izgledom podsjeća na morske pse. Kako jedan akvarij funkcionira s tehnološkog aspekta ili kako izgleda uzgoj vlastite žive hrane zooplanktona možete doznati ako pogledate video filmić “Iza scene akvarija” u kojem ćete vidjeti i čišćenje velikog akvarija od strane ronioca. Na web stranici Aquatike također je dostupan i Audio vodič kroz slatkovodni svijet koji vas vodi kroz akvarijski postav, pri tome dočaravajući cjelokupnu priču o rijeci, od njezina izvora do ušća. Ne zaboravimo spomenuti ni Facebook nagradni natječaj s mogućnošću osvajanja tri obiteljske ulaznice za akvarij. Nagradno pitanje će biti objavljeno u petak 13. studenog, a dobitnici 23. studenog 2020.

Aquatiku do sada posjetilo više od 290.000 posjetitelja

Važnost slatkovodnog akvarija u Karlovcu prepoznala je i sama Europska unija uvrstivši ga među 15 odabranih od ukupno 144 prijavljena projekta. Aquatika je nastala u sklopu projekta “Slatkovodni akvarij i muzej rijeka – KAquarium”, sufinanciranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Javna ustanova Aquatika – slatkovodni akvarij Karlovac od svog otvorenja atrakcija je u svakom pogledu: ekološkom, obrazovnom, turističkom i znanstvenom. Akvarij slatkovodnih voda ne postoji nigdje u široj regiji, osim u srcu Hrvatske, okružen četirima rijekama – u Karlovcu. Od svog otvaranja Aquatika se nametnula kao ustanova od velike gospodarske, turističke i kulturne važnosti za grad Karlovac i okolicu. Do sada akvarij je posjetilo više od 290.000 posjetitelja.

Naslovna fotografija: Veliki akvarij/ Foto: Denis Stošić

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.