Atraktivni Žumberak trail u petak – cilj je perivoj dvorca Erdody u Jasterbarskom

Žumberak trail međunarodna je trail utrka koja ima tradiciju održavanja devet godina. Prije dvije godine promjenom imena iz Jaskanski Vinski treking u Žumberak trail mijenja se i sam koncept utrke te tako utrka postaje čisti trail koji broji četiri dužine staza, rekreativntivnu dužine osam kilometara, kratka koja je dužine 15, duga od 38 kilometara i Ultra u dužini od 50 milja (82 km).

Ovaj sportsko-manifestacijsko turistički proizvod aktivno predstavlja izuzetno bogate brojne turističke i ekonomske vrijednosti jaskanskog kraja. Manifestacija traje dva dana i započinje u petak 21. kolovoza od 19 sati podjelom startnih paketa u Perivoju dvorca Erdody koji je centralno mjesto događanja. Start utrka je iz različitih mjesta, a zanimljivo je kako je cilj svih utrka u prekrasnom dvorcu Erdody.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Start najduže i najzahtjevnije utrke, ultre 50 milja odnosno 82 kilometra je u subotu 22. kolovoza iz naselja Sošice u ponoć.
Duga staza od 38 km starta iz naselja Kalje ujutro u 10:00 sati, kratka staza od 15 km kreće s Plešivačkih Poljanica u 11:00 sati, a zadnja, ali ne manje posebna, rekreativna staza od 8 km kreće iz Perivoja u 11:30 sati. 

Organizatorima se trećom godinom za redom pružila mogućnost organizirati utrku kao kvalifikacijsku utrku za Ultra Trail du Mont Blanc u kojoj trkači mogu osvojiti svjetske bodove u trail trčanju. Žumberak trail jedna je od utrka Hrvatskog trail i planinskog kupa čime ova utrka postaje jedna od najprestižnijih utrka u ovom dijelu Europe.

Podsjetimo prošle godine natjecalo se preko 900 natjecatelja iz 16 stranih zemalja, a barem je još toliko biti pratećeg osoblja, navijača i gostiju stoga Jastrebarsko spremno dočekuje trkače i njihove goste i priređuje im vrhunski doživljaj.

Obzirom na situaciju izazvanu korona virusom, organizatori su maksimalno angažirani na sigurnosti natjecatelja i posjetitelja, povodom toga osmišljena je zaštitna maskica s logotipom manifestacije, a promijenjen je i sam koncept manifestacije koja se održava na otvorenom prostoru.

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.