U Austriji porast zanimanja za hrvatske destinacije

Prema istraživanju online booking platforme Travelcircus, a kako prenosi austrijski portal Traveller-online, poraslo je zanimanje za Hrvatsku kao turističku destinaciju u 2020. godini. Iako je Austrijancima odmor kod kuće, odnosno u domaćim destinacijama, bio posebno važan u 2020. godini, Hrvatska im je ostala u srcima. Naime, izvan DACH regije, koja obuhvaća Njemačku, Austriju i Švicarsku, nijedna druga zemlja, osim Hrvatske, nije zabilježila toliko pozitivan rast potražnje za odmor.

Tamno zelenom bojom označen je broj pretraživanja destinacija u razdoblju od 2017. do 2020. godine, a svjetlo zelenom pretraživanje u 2019. i 2020. godini. Iz gornjeg grafikona objavljenog na stranici Traveller-online vidljivo je kako je pandemija koronavirusa promijenila navike brojnih putnika i turista diljem svijeta, pa tako i austrijskih, koji su najčešće istraživali destinacije unutar svojih granica, a nakon toga slijedi Hrvatska.

Članak se nastavlja ispod oglasa

U odnosu na protekle godine puno manje su pretraživali talijanske i francuske destinacije, a bolje nisu prošle ni države sjeverno od Austrije: Nizozemska, Norveška i Švedska. S druge pak strane, kako pokazuju istraživanja, zanimanje za Hrvatskom čak je i poraslo i to ne samo u Austriji, nego i u Njemačkoj i Švicarskoj, odnosno svim državama DACH regije.

Opseg pretraživanja hotela zabilježio je pad među Austrijancima, dok su smještaji poput kuća za odmor, apartmana i brodova zabilježili rast. Pri tome treba naglasiti kako su kuće za odmor apsolutni pobjednici.

Izvori: Traveller-online, Travelcircus, HTZ

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.