Autobusom iz Osijeka na Renesansni festival ili Špancirfest

Podravska magistrala, duž koje putnici samo prije nekoliko godina nisu imali na raspolaganju javni međunarodni prijevoz unatoč jačini koju ta prometnica predstavlja, sada je izvrsno povezana autobusnim linijama.

FlixBus, sinonim za putovanja autobusima, od svog ulaska u Hrvatsku, prvi je svakodnevno prometno povezao Osijek s Podravskom magistralom, odnosno s gradovima poput Slatine, Virovitice i Koprivnice kao i s Varaždinom i Čakovcem međusobno, ali i ostatkom Europe prema kojem postoji najveća potražnja stanovnika ovog dijela Hrvatske.

Prije nekoliko dana FlixBusom, uz svakodnevni polazak iz Osijeka u 16:45, Podravska magistrala povezana je i dodatnim prijepodnevnim polaskom tri puta tjedno u 11:45 u smjeru Slovenije, Austrije i Njemačke. Iz ovih se država putovanje može lako nastaviti dalje u Europu.

Osim istraživanja europskih metropola, Slavoncima i Baranjcima postali su lako dostupni i gradovi poput Virovitice, Koprivnice, Varaždina ili Čakovca. Predstojeća događanja poput Renesansnog festivala u Koprivnici ili međunarodno prepoznatog Špancirfesta u Varaždinu, mogu biti izvrsna ideja za provođenje kolovoza u istraživanju krajeva kontinentalnog dijela Hrvatske.

Renesansni festival održava se na ostacima koprivničkih gradskih bedema i nosi titulu Najbolje turističke manifestacije Hrvatske 2019./2020. Ovaj festival vratit će vas u davno minula vremena srednjeg vijeka. Festival okuplja preko 1000 kostimiranih sudionika iz više od deset europskih zemalja koji vjerno dočaravaju kasno srednjovjekovni život kroz viteške turnire i borbe na konjima, mačevanje, najveći sajam starih obrta, najveći i jedinstveni drveni labirint, srednjovjekovnu glazbu i zabavljače. Zanimljiva je i eno i gastro ponuda jer samo ovdje možete probati pivo od koprive, medovinu, kopuna, fazana ili vepra na srednjovjekovni način.

Špancirfest iz godine u godinu podiže ljestvicu kvalitete. I ove će godine popularna manifestacija u Varaždinu svojim posjetiteljima pružiti bogat program uz brojne novine. Najavljeni su koncerti, ulični performeri, radionice, izložbe, kreativa, bogata izlagačko-prodajna ponuda, gastronomski užici i brojni drugi sadržaji. Naći će se tu za svakog ponešto, a na svoje će doći i ljubitelji dobre hrane i kvalitetnog vina.

– Snažno povezivanje Osijeka s ostatkom Hrvatske i Europe, otvara i mnogobrojne puteve za dolazak nekih novih turista upravo u ovaj dio Hrvatske, izjavio je Ante Grbeša, direktor FlixBus CEE South regije.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.