Špancir Burger Festival: Špancirfest uvodi eno i gastro novine u program

I ove će godine popularni Špancirfest u Varaždinu svojim posjetiteljima pružiti bogat program uz brojne novine. Najavljeni su koncerti, ulični performeri, radionice, izložbe, kreativa, bogata izlagačko-prodajna ponuda, gastronomski užici i brojni drugi sadržaji. Naći će se tu za svakog ponešto, a na svoje će doći i ljubitelji dobre hrane i kvalitetnog vina.

U razdoblju od 19. do 28. kolovoza tako će Varaždin između ostaloga postati i eno-gastronomsko središte u kojem će moći uživati brojni posjetitelji. Organizatori su za ovu godinu pripremili i nekoliko novosti vezanih uz ponudu, a jedna od najvećih je zagrebački Burger Festival, koji po prvi put dolazi u goste Špancirfestu, a Kapucinski trg bit će njegov dom.

Novosti je pripremio i legendarni Vinski grad, koji već tradicionalno u Varaždinu okuplja ljubitelje, ali i proizvođače vina iz cijele Hrvatske i inozemstva. Sudeći po popularnosti, Vinski grad je najlošije čuvana slatka tajna Špancirfesta i predivno mjesto druženja i uživanja u probranim hrvatskim i regionalnim vinima te vrhunskim malim zalogajima na način koji vinsku i gastronomsku kulturu otvara doslovno svima.

Špancir Burger Festival – velika gastro novost

Kapucinski trg dobit će potpuno novu, “gastro-party” dimenziju. Na posebno uređenom prostoru smjestit će se kućice u kojima će ponajbolji majstori “flipanja” burgera te osmišljavanja nezaboravnih okusnih kombinacija svih deset dana Špancirfesta nuditi svoje vrhunske kreacije. Popratni program Špancir burger festivala uključivat će sve što treba da Špancir Burger Festival, osim mjesta gdje se uživa u slasnim okusima ponajboljih hrvatskih burgera, bude i mjesto redovitog druženja i zabave.

Bilo da ste samo u prolazu, u posjetu s obitelji ili ekipom, svratite na Kapucinski, a do njega pratite mirisni trag – očekuje vas 5 burgerskih izazova: Reshetka i Picnic, Mate Janković i 4burgers, te BBQ Hot Yard, The Meat i Gingle Bells.

Vinski grad – hedonistički raj donosi dvije novosti

Atmosfera i topla, gostoljubiva energija Vinskog grada jedinstvena je, a još je zavodljivija otkada je, prošle godine, ta zona hedonističkog raja zauzela očaravajući zeleni prostor ispod samih moćnih zidina varaždinskog Starog grada. Vinski grad ove će godine ponovno biti smješten u razigrani i dinamični pejzaž perivoja ispred ulaza u predivnu varaždinsku tvrđavu, a donosi neke važne novosti.

Prije svega, Vinski grad uvodi kartično plaćanje vina izravno na kućicama. Posjetitelji će, dakle i dalje “rentati” čašu po dolasku na Vinski grad, no gužvi za bonove više neće biti.

Druga važna novost je kako će Vinski grad ponuditi novi eno-gastro doživljaj sparivanja hrane i probranih vina iz ponude Vinskog grada. Ta nova dimenzija iskustva u Vinskom gradu nastala je u sklopu suradnje s Gastronomadima – vrhunskim gastro stručnjacima, osnivačima kuharske akademije, koji će kreirati kreirati posebne zalogaje te ih savršeno sljubiti s pojedinim vinima.

Izvor fotografija: Turistička zajednica grada Varaždina

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.