Bašćansko ljeto – do kraja kolovoza program za sve generacije i afinitete

Jazz koncert, nastup klape, slikarska radionica za odrasle i promocija knjige – program koji nas u Baški očekuje u idućih tjedan dana. Bašćansko ljeto za kraj kolovoza obiluje raznolikim događanjima koja nude čitav spektar zabave za sve generacije i afinitete, a ulaz je slobodan na sva događanja.

Glazbene noći pod zvijezdama: Zoran Majstorović Trio

25.8.2023. (petak) / 20 h / Vela riva, kod zelenog svjetionika

petak, 25. kolovoza s početkom u 20 sati, na samom kraju Vele rive održat će se koncert nagrađivanog hrvatskog glazbenika, jazz i etno gitarista svjetskoga glasa, multiinstrumentalista, aranžera i skladatelja Zorana Majstorovića.

U suradnji sa JazzIstra Orchestra iz Pule, Majstorović je objavio album Musical Migrations koji broji šest skladbi nastalih tijekom 2020. godine, a radi se o njegovoj originalnoj glazbi u kojoj kombinira svoj multi-instrumentalizam sa zvukom jazz orkestra. Skladbe su nastale pod utjecajem američkog jazza i tradicionalne glazbe iz raznih dijelova svijeta, a Majstorović u njima spaja glazbene motive i elemente različitih svjetskih kultura. Izvoditi takvu glazbu u formaciji tria svakako predstavlja izazov za glazbenike, a publiku vodi na glazbeno putovanje svijetom. U predivnom, intimnom ambijentu s čarobnim pogledom na Bašku uz Majstorovića će nastupiti i Simone Lanzi na kontrabasu te Mathias Butul na bubnju.

Uživajte u sjajnom glazbenom iskustvu na atraktivnoj lokaciji na kraju Vele rive, i dopustite da vas Zoran Majstorović odvede na predivno glazbeno putovanje!

Večeri klapske pjesme: Klapa Zvonimir

27.8.2023. (nedjelja) / 20:30 h / Palada, stari grad, Ul. Emila Geistlicha

Neizostavni dio turističke ponude Baške su i promenadni nastupi klapa koje će ovo ljeto uljepšati nedjeljne Večeri klapske pjesme u manjim ulicama i trgovima u starom dijelu Baške te tako obradovati namjerne ili slučajne prolaznike. Potaknuta ljubavi prema klapskom pjevanju i druženju, klapa Zvonimir osnovana je krajem 2005. godine u Baški, a danas broji šest članova. Na repertoaru klape pjesme su primorskog i dalmatinskog melosa pjevane a capella, kao i pjesme zabavnog sadržaja uz pratnju gitare i mandoline.

klapa zvonimir

Slikarska radionica za odrasle: Paint & Wine

28.8.2023. (ponedjeljak) / 18 h / Palada, trg iza caffe bara Rebica

U ponedjeljak 28. kolovoza održat će se druga ljetna slikarska radionica Paint & Wine, u suradnji sa Srebrnim conceptom, pod vodstvom akademske slikarice Zorice Andrić, namijenjena svima onima koji se žele zabaviti, uživati u kreativnom stvaranju i pozitivnoj atmosferi te čaši dobrog vina, a sve to pod zvjezdanim nebom!

Radionica je osmišljena kao trosatna edukativna slikarska zabava, koja uključuje slikanje akrilnim bojama na platnu u opuštenoj i poticajnoj atmosferi, uz stručno vodstvo po principu “korak po korak”. Uključeni su svi materijali potrebni za izradu slike (slikarsko platno i akrilne boje), a svatko dobiva i umjetničko djelo koje je sam naslikao te uživanje u čaši dobrog vina. Prethodno znanje nije potrebno.

Promocija knjige “Schmarrn” riječke književnice Laure Marchig

31.8.2023. (četvrtak) / 19:30 h / Jurandvor, refektorij kompleksa sv. Lucije

U predivnom ambijentu kompleksa sv. Lucije u četvrtak, 31.08., održat će se glazbeno-scensko čitanje i promocija knjige “Schmarrn” riječke književnice Laure Marchig u izvedbi glumice Dunje Sepčić i same autorice.

Riječ je o dvojezičnoj, talijansko-hrvatskoj „obiteljskoj kuharici“ opisanoj kao začudna knjiga, koju se može promatrati i kao roman, ali ona je ujedno i dnevnik i dijalog. Knjiga je i svojevrsna potraga za obiteljskim korijenima, napisana vrlo lirski, uz brojne deskripcije, a donosi i simbiozu poezije i proze, gdje nalazimo pjesničke uratke posvećene brojnim autoričinim prijateljima i kolegama pjesnicima i književnicima. Knjiga “Schmarrn”, posvećena sinu Martinu, doživjela je veliki uspjeh i predstavljena je na više festivala u Hrvatskoj i Italiji. Glazbeno-scensko čitanje “Kako pravilno oprati naočale” odnosi se na recept koji je autorici knjige Lauri Marchig, ostavio akademik Branko Fučić, poznati hrvatski povjesničar umjetnosti te vodeći stručnjak i promicatelj glagoljaške baštine.

Pridružite se na promociji ove jedinstvene knjige na predivnom povijesnom lokalitetu te uživajte u scenskom čitanju koji će se po prvi put izvesti na lokaciji arheološkog kompleksa sv. Lucije, gdje je otkrivena Bašćanska ploča.

U TIJEKU:

  • Izložbe u Galeriji Zvonimir: “Levitacija prostora”, Zvjezdana Marguš Prohaska – do 30. kolovoza 2023.
  • Time for yoga: Besplatni satovi yoge – svaki utorak i četvrtak / 8h / park pored Valamar Zvonimir Hotela

ULAZ SLOBODAN NA SVE PROGRAME!

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.