Bašćansko ljeto 2023. – provjerite zanimljiv tjedni program za sve ukuse

Bašćansko ljeto u sljedećih tjedan dana u Bašku će dovesti program za sve generacije i ukuse. Na svoje će doći ljubitelji jazz i barokne glazbe, ali i klapskih pjesama. Tu su i nezaobilazne ribarske večeri, izložbe, predstava, kreativne radionice za najmlađe…

Glazbene noći pod zvijezdama: Tamara Obrovac Transhistria ensemble

14. srpnja 2023. (petak) / 21 h / Kompleks sv. Lucije, Jurandvor

  Interpretirajući unikatnu glazbu Tamare Obrovac, te vješto spajajući suvremeni jazz s elementima istarske i mediteranske glazbe, izvanredni glazbenici internacionalnog Transhistria ensemble-a, ovog puta u prekrasnom ambijentu Jurandvora u Baški, pokazati će lakoću i ljepotu izričaja svojstvenu samo najvećim umjetnicima. Upravo je ta sloboda glazbenog izražavanja i improvizacije, kojom ovi sjajni glazbenici oblikuju Tamarinu glazbu, najvažnije obilježje izvedbi ovog sastava s kojim Tamara najčešće djeluje i s kojim je snimila najviše albuma, a s kojim još nije nastupala u Baški!

  • Tamara Obrovac, glas/voice, skladbe/compositions (HR)
  • Uroš Rakovec, gitara/guitar, mandola (SLO)
  • Zvonimir Šestak, kontrabas/double bass (HR)
  • Fausto Beccalossi, harmonika/accordion (IT)
  • Krunoslav Levačić, bubnjevi/drums (HR)

  Nezaboravno glazbeno iskustvo i opušteno druženje u kompleksu sv. Lucije upotpunit će i vrhunska ponuda na drinks point-u bašćanske Mošune! Uživat ćete tako u predstavljanju Nigra syrah i žlahtine Sv. Lucija, vina renomirane Katunar Estate Winery, te rakija, likera i gina branda Suza, prve hrvatske craft destilerije – osvježite se i isprobajte vrhunski gin & tonic kreiran s popularnim Torpedo-51 ginom ili uronite u vibrantne mirise i okuse likera Fiuman i Fiumanka, u osvježavajućem spritz izdanju!

  Ljetna noć na rivi: Trio Marinero

  15. srpnja 2023. (subota) / 21 h / Stara riva

  Za sve ljubitelje mora i dobre zabave, dobra vijest je što će se ove godine, osim središnje manifestacije s najdužom tradicijom održavanja – Ribarski dan, održati i još dvije manje, ali ništa manje zabavne, ribarske večeri!

  U ugodnoj atmosferi primorskog mjesta, uz miris i okus ribljih specijaliteta, posjetitelji će moći uživati već ove subote. Ribarske večeri prilika su da lokalni ribari pokažu svoje kuharsko umijeće, a za odličnu gastro ponudu pobrinut će se Ribolovno športsko društvo Škrpina koje okuplja sve ljubitelje mora, ribolova i ostalih aktivnosti vezanih uz more, dok će se za odličnu feštu pobrinuti popularni senjski band Trio Marinero!

  Večeri klapske pjesme: Klapa Zvonimir

  16. srpnja 2023. (nedjelja) / 20:30 h / Palada i stari grad

  Neizostavni dio turističke ponude Baške su i promenadni nastupi klapa koje će ovo ljeto uljepšati nedjeljne Večeri klapske pjesme u manjim ulicama i trgovima u starom dijelu Baške te tako obradovati namjerne ili slučajne prolaznike. Potaknuta ljubavi prema klapskom pjevanju i druženju, klapa Zvonimir osnovana je krajem 2005. godine u Baški, a danas broji šest članova. Na repertoaru klape pjesme su primorskog i dalmatinskog melosa pjevane a capella, kao i pjesme zabavnog sadržaja uz pratnju gitare i mandoline.

  Ljetni boravak: Filcanje vune

  19. srpnja 2023. (srijeda) / 18:30 h / Palada, trg iza caffe bara Rebica

  Ni ovoga ljeta program manifestacije Bašćansko ljeto nije zapostavio najmlađe koji, u sklopu Ljetnog boravka, mogu uživati u zanimljivim kreativnim radionicama! Na ovoj radionici, djeca će filcati ovčju vunu, iza čega će im ostati lijepi suvenir na ljeto!

  Voditeljica radionice je Jasminka Gršković, koja stoji iza sve poznatijeg krčkog brenda BlueSheep.

  Pod zvjezdanim nebom: Predstava u izvedbi Matije Prskalo “Samo jedna žena”

  19. srpnja 2023. (srijeda) / 21 h / Bodulski vrt

  U organizaciji Društva Sinjali i pod pokroviteljstvom Turističke zajednice općine Baška i ove će se godine održati lijepi program pod zvjezdanim nebom!

  U prekrasnom ambijentu Bodulskoga vrta, okruženi umirujućim mirisom mediteranskog bilja, posjetitelji će moći uživati u predstavi “Samo jedna žena”, koja je djelo talijanskog nobelovca Daria Foa! Režiju i prijevod teksta potpisuje Đuro Roić, glazbu Nenad Brkić, a predstavu izvodi Matija Prskalo, poznata filmska, televizijsku i kazališna glumica. Matija u predstavi glumi Mariu, koja na duhovit i komičan način progovara o svojoj svakodnevici, ljubavi i nezadovoljstvu s kojima se stalno susreće. U njenoj priči prepoznajemo kolotečinu u koju ponekad neprimjetno i sami upadnemo kao u živo blato i koja nas odvodi sve dalje od nas samih! Kako to Maria podnosi, kako se nosi sa svim ulogama koje su je, kako ona kaže – dopale – i kako ih na koncu rješava pogledajte u ovoj zanimljivoj predstavi koja će se upravo u Baški odigrati po 100. jubularni put!

  300 godina župne crkve sv. Trojice: Collegium Musicum Fluminense

  20. srpnja 2023. (četvrak) / 21 h / Župna crkva sv. Trojice

  Riječki barokni ansambl “Collegium musicum Fluminense” osnovan je 1987. godine, na inicijativu oboista Branimira Rizonika i violončelista Davida Stefanuttija, a njegovi članovi, ovisno o skladbi na programu, oživotvoruju najrazličitije kombinacije glazbala. Ansambl djeluje pri Zajednici Talijana u Rijeci te pored poznatih baroknih majstora i škola iz toga razdoblja njeguje i djela manje poznatih autora, kao i djela hrvatskih skladatelja. U svojih 35 godina neprekidnog djelovanja ansambl je do sada održao dvjestotinjak koncerata u Hrvatskoj i inozemstvu (Trst, Lucca, Aquileia, Ferrara, Venecija, Piran) te veliki broj nastupa na različitim manifestacijama, kulturnim i prigodnim događanjima.

  U TIJEKU:

  • Izložbe u Galeriji Zvonimir: “Skrivene perspektive”, Hans H. Binder
  • 7. srpnja – 2. kolovoza 2023. / galerija Zvonimir
  • Time for yoga: Besplatni satovi yoge
  • Svaki utorak i četvrtak / 8 h / park pored Valamar Zvonimir Hotela

  Na kraju recimo kako je ulaz na sve programe Bašćanskog ljeta SLOBODAN.

  Izvor i foto: Turistička zajednica općine Baška

  POSLJEDNJE OBJAVE

  Prijavite se na naš newsletter

  Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

  Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.