Bogato Bašćansko ljeto nudi zabavu i razonodu baš svima

Baška vas zove na još jedno Bašćansko ljeto tijekom kojeg vas očekuje program ispunjen događanjima za sve uzraste i sve interese, a koji će osigurati odličnu zabavu i mještanima i njihovim gostima.

Osim već poznatih i tradicionalnih ljetnih manifestacija poput Ribarskoga dana i Baška International Guitar Festivala, Turistička zajednica općine Baška pripremila je za ovo ljeto program podijeljen u osam kategorija – Ljetna noć na rivi, Glazbene noći pod zvijezdama, Večeri klapske pjesme, Ljetni boravak, Poznati glumci u Baški, Izložbe u Galeriji Zvonimir, Aktivno ljeto u Baški te ciklus interpretacijskih šetnji Upoznaj Bašku! Doživi Bašku!

Ljetni program započeo je protekle subote prvom od dvije predstave u sklopu programa Poznati glumci u Baški. U suradnji s Valamarom, u Baška Beach Camping resortu, gledatelji su se odlično zabavili uz mono komediju ‘DISCO BABA’ napisanu već prepoznatljivim rukopisom Arijane Čuline. Kazališni program nastavlja se u rujnu cabaretom Vla, Vla, Vlajland u izvedbi glumice Ecije Ojdanić.

Neizostavni dio turističke ponude Baške su i promenadni nastupi klapa. Ljetne će nedjelje uljepšati Večeri klapske pjesme koje će odzvanjati manjim ulicama i trgovima u starom dijelu Baške. Klapsko je pjevanje uvršteno na UNESCO-ovu Reprezentativnu listu nematerijalne baštine čovječanstva, pa ne čudi oduševljenje koje klapska pjesma izaziva i kod domaćih, ali i stranih gostiju.

Četvrtak će biti rezerviran za Ljetne noći na rivi – zanimljive koncerte namijenjene svima željnima ljetne zabave. Osim talentirane i sve poznatije mlade hrvatske glazbenice Zsa Zsae, na ljetnoj će se pozornici izmjenjivati brojni riječki bendovi.

Ovaj veseli i opušteni glazbeni program, obogatit će i nešto ozbiljniji program pod nazivom Glazbene noći pod zvijezdama, a koji će se održavati na zaista jedinstvenim lokacijama. U predivnom ambijentu kompleksa sv. Lucije u Jurandvoru posjetioci će moći uživati u jedinstvenom glasu istarske kantautorice Elis Lovrić te koncertu „Tri priče“ Jelene Radan i grupe Meritas. Ispred župne crkve sv. Trojice u Baški, osim tradicionalnog klapskog koncerta – ovaj put u izvedbi lokalne klape Zvonimir te ženske klape Vejanke – posjetioci će moći uživati u mjuziklu „Jalta, Jalta!“ u jedinstvenoj izvedbi obitelji Surian, dok će blagdan Vele Gospe obogatiti nastup mlade pjevačice duhovnih pjesama Vanesse Mioč.

Već tradicionalno, prvi vikend u kolovozu rezerviran je za tri dana ispunjena tradicijom, zabavom, kulturom, gastronomijom i sportom. Središnja manifestacija Ribarski dan, koji se održavaju još od 1910., ove će godine ugostiti velika imena hrvatske glazbene scene: Nenu Belana & Fiumense, Daleku obalu, Mjesni odbor, Klapu Kampanel i Trio Marinero.

Uvijek nestrpljivo iščekivani Baška International Guitar Festival i ove godine dovodi brojna poznata imena domaće i strane gitarističke i glazbene scene. Od 17. do 19. kolovoza nastupat će Lovesick Duo, Sašo Zver, Filippo Consentino, Petra Börnerová trio, Edi East Trance Blues i Branko Bogunović Pif. Bogati program ove glazbene manifestacije nudi i izložbu klasičnih gitara Stanka Kamenara te električnih gitara Roberta Henta, a u suradnji s Istra filmom, novitet su i projekcije dokumentarnih glazbenih filmova na otvorenom.

Najmlađi će ove godine u sklopu programa Ljetni boravak uživati u večernjim kino projekcijama na otvorenom, te brojnim kreativnim radionicama. Marljive dječje ruke umrljat će se šarenim bojama iza kojih se ostati lijepe uspomene i suveniri koji će ih podsjećati na ljeto. A oni željni znanja i savladavanja novih vještina moći će u organizaciji agencije AZ Jurandvor kroz petodnevni tečaj Glagoljaške školice u Jurandvoru savladati tečaj pisanja glagoljskog pisma. U srpnju će Bašku posjetiti i Domagoj Jakopović Ribafish koji će u sklopu događanja RokOtok 15.7. doplivati do Baške i razveseliti i educirati sve okupljene.

A na svoje će doći i oni avanturističkog duha, koji na sport ne zaboravljaju ni u vrućim ljetnim mjesecima. U sklopu programa Aktivno ljeto u Baški! svake će se srijede izmjenjivati uzbudljivi outdoor sadržaji – hiking i abseil Good Morning Vrženica, penjanje Discovery climbing i biking Moonshine-Sunset Summer Bike Tour, a utorkom i četvrtkom predviđeno je opuštanje na jutarnjim satima joge, Time for Yoga.

Ako ste pak mirnijeg duha i volite priče, tada iskoristite priliku upoznati Bašku kroz zanimljive interpretacijske šetnje koje će biti organizirane petkom kroz program Upoznaj Bašku! Doživi Bašku! Dvije tematske šetnje koje će se provoditi naizmjenično nazvane su Oblutak, kutak, vrutak i pčela. Upoznaj Bašku kroz igru, te 1000 godina ljubavi Bašćana prema glagoljici.

Ulaz na sva događanja je besplatan, a detaljni program Bašćanskog ljeta pogledajte OVDJE.

Info: Turistička zajednica općine Baška

Naslovna fotografija: Pixabay, autor: Dieter Ludwig Scharnagl

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.