Biciklistički doživljaj na Crikveničko – vinodolskoj rivijeri

Prošlog je vikenda crikveničko – vinodolska rivijera bila dio predivne biciklističke priče koja je održana u okviru mjesečnog programa Experience Crikvenica health&outdoor.

Sve je počelo subotnjim programom Kids Cro Race Demo koji je privukao osamdesetak sudionika različitih uzrasta, od 3,5 do 15 godina. Ovi su najmlađi rekreativci imali priliku odmjeriti snage i provjeriti svoju kondiciju na Giant biciklima i Elite trenažerima na virtualnoj stazi dugoj 900 m, za što su im u prosjeku trebale dvije i pol minute. Djeca su bila oduševljena, osobito ona koja su imala priliku nekoliko puta sjesti na trenažer. Svi su sudionici dobili zahvalnice, diplome i nagrade.

Biciklijada, koja se vozila crikveničko – vinodolskim područjem, bila je vođena od strane hrvatskog biciklističkog olimpijca Kristijana Đuraseka. Okupila je entuzijastične sudionike koji su imali priliku na kotačima odvoziti rutu od centra Crikvenice preko Triblja u Selce te natrag u Crikvenicu, te tako spojiti ljepote i mirise zaleđa i mora. Svi su sudionici dobili prigodne poklone TZG Crikvenice.

Nedjelja je bila rezervirana za osmi po redu međunarodni XC maraton Crikvenica, sa sudionicima iz Hrvatske, Italije i Slovenije u organizaciji BK Crikvenica. Prvi je to od tri maratona, koji se održavaju u Crikvenici, uz plivački u kolovozu i trkački krajem studenoga.

Sudionici XC maratona Crikvenica su bili podijeljeni u 11 kategorija, a na izbor su imali stazu A dugu61 kilometar i stazu B dugu 47 kilometara. Start i cilj obiju staza bio je glavni crikvenički trg, a vozilo se prema Grižanama, prema predjelu Peski, Tiću, Kalcu, Pališinu, nakon čega je slijedio uspon na Peske, te cilj u centru Crikvenice. Staza A – osim zbog svoje dužine – bila je zahtjevnija i zbog uspona.

Staza B se vozila iz centra grada prema predjelu Peski, Tiću, Pališinu, nakon čega je slijedio uspon na Peske i povratak u Crikvenicu. Također, obje staze su sadržavale dvije okrjepne stanice. Proglašenje pobjednika bilo je u 16 sati na Trgu Stjepana Radića u Crikvenici uz prigodnu dodjelu pehara.

Ovaj je biciklistički vikend bio tek jedan od tri predviđena tematska vikenda kojima je u cilju promoviranje ljepota Rivijere Crikvenica i subregije, te zdravog i aktivnog načina života.

Foto: TZG Crikvenice

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.