Blagdanska bajka u Cresu do kraja godine donosi mnogo odlične zabave

Prekrasna adventska priča uz tisuće lampica, prigodne dekoracije i zabavne programe za sve uzraste zavladala je gradom Cresom. Do kraja godine očekuje nas još puno odlične glazbe, programa za najmlađe, kuhanja tradicionalnih otočkih jela, sportskih događanja, Adventska butega, prigodna ugostiteljska ponuda… Posebno iznenađenje priređeno je za 29. prosinca kada će nastupiti Neno Belan i Fiumens!

cres ukras kocka blagdan
Izvor fotografije: Turistička zajednica grada Cresa

Bogat program manifestacije Advent u Cresu, koji se održava u organizaciji TZG Cresa i Grada Cresa, a zahvaljujući velikom odazivu creskih udruga, institucija, klubova, ugostitelja i pojedinaca, već je proteklih tjedana postigao da grad Cres zablista posebnim blagdanskim sjajem, a u brojnim događanjima uživale su sve generacije posjetitelja! Uz prigodnu ugostiteljsku ponudu i glazbene programe, posebno su atraktivni i programi za najmlađe koji su se već imali priliku družiti s vilenjacima i sv. Nikolom, a pred njima su još druženja s Bakom Mraz i Djedom Božićnjakom, kao i brojne predstave i radionice.

///Advent u Cresu donosi brojna iznenađenja za velike i male

Kako bi posjetitelje poveli u prekrasnu bajkovitu šetnju, uz glavni gradski trg uređene su i dodatne lokacije. Posebno je atraktivno Šetalište 20. travnja, centralna lokacija adventskih događanja, koje svaki dan nudi prigodnu ugostiteljsku ponudu.

advent u cresu program
Izvor fotografije: Turistička zajednica grada Cresa

Slijedi tjedan čarolije i dobre glazbe

Tjedan pred nama donosi cijeli niz događanja u sklopu manifestacije Advent u Cresu. Tako će se u srijedu, 13. prosinca uz prigodnu ugostiteljsku ponudu i živu glazbu u restoranu Santa Lucia proslaviti blagdan sv. Lucije. Četvrtak, 14. prosinca donosi predstavu za djecu “Novogodišnji šušur” koja će se održati s početkom u 17 sati u Osnovnoj školi Frane Petrić. U petak, 15. prosinca s početkom u 19:30 sati održat će se Adventski trening za sve u organizaciji SRK Samo pozitiva uz božićne kolačiće i osvježavajuće napitke.

Od petka, 15. prosinca do nedjelje, 17. prosinca od 17 do 20 sati u sklopu programa “Božićna čarolija u Palači” najmlađi će se imati priliku u palači Moise družiti s Djedom Božićnjakom i šapnuti mu svoje želje. Vikend će donijeti i puno dobre glazbe na Šetalište 20. travnja. Tako će u petak, 15. prosinca nastupiti The River Sharks, u subotu 16. prosinca bend Macaklini, a u nedjelju 17. prosinca na Adventu u Cresu zasvirat će tamburice.

advent u cresu program
Izvor fotografije: Turistička zajednica grada Cresa

Program manifestacije Advent u Cresu bit će posebno bogat u subotu, 16. prosinca. Događanja kreću već od jutarnjih sati. Tako će se od 10 do 13 sati na Šetalištu 20. travnja održati sajam lokalnih proizvoda “Adventska butega”. U sklopu sajma će lokalni proizvođači ponuditi svim posjetiteljima originalne poklone za pod bor. U 11 sati na istom mjestu najmlađi će moći sudjelovati u radionici “Margaretina mala škola slastica”. Popodnevni sati rezervirani su za program Zajednice Talijana Cres u sklopu kojeg će za sve posjetitelje pripremati tradicionalna jela otoka Cresa. Večernje sate pak dodatno će zagrijati bend Macaklini.

Brojna događanja i u nastavku Adventa u Cresu

I tjedan nakon u Cresu će biti u znaku brojnih događanja. Tako od ponedjeljka, 18. prosinca do četvrtka, 21. prosinca Dječji vrtić Girice priprema tradicionalne božićne priredbe svojih polaznika po skupinama. U sklopu Adventa na Šetalištu u ponedjeljak, 18. prosinca održat će se koncert tamburaškog sastava.

U srijedu, 20. prosinca OŠ Frane Petrić organizira tradicionalni Božićni sajam OŠ Frane Petrić. Sajam će se u prostorijama škole održati od 16 do 19 sati.

cres vrtić
Izvor fotografije: Turistička zajednica grada Cresa

U petak, 22. prosinca u organizaciji Košarkaškog kluba Cres održat će se tradicionalni humanitarno košarkaški spektakl “Božićni basket” s početkom u 16 sati u školskoj dvorani. Isti dan, Zajednica Talijana Cres u svojim će prostorima ugostiti Djeda Božićnjaka s početkom u 17 sati.

Nova, odlično prihvaćena, lokacija ovogodišnjeg Adventa u Cresu – Palača Moise, sve do 23. prosinca ugostit će program “Božićna čarolija u Palači”. Program je prvenstveno namijenjen najmlađima, ali i svima ostalima koji vole blagdane pred nama. U palači će se najmlađi posljednjeg predbožićnog vikenda, u petak, 22. prosinca i subotu, 23. prosinca imati priliku družiti s Bakom Mrazom.

U petak, 22. prosinca u sklopu Adventa na Šetalištu s početkom u 19 sati nastupit će Dino Antonić Trio. Trio će sve posjetitelje prekrasnim božićnim pjesmama uvesti u blagdansko razdoblje pred nama. Jutarnji sati u subotu, 23. prosinca rezervirani su za Božićni ribolov za djecu i odrasle u organizaciji ŠRD Parangal.

advent u cresu program
Izvor fotografije: Turistička zajednica grada Cresa

Advent u Cresu – program od Božića do dočeka Nove godine

Na blagdan sv. Stjepana, u utorak 26. prosinca s početkom u 19:00 sati klapa Teha održat će tradicionalni Božićni koncert u crkvu sv. Marije Velike. Uz domaćine, žensku klapu Teha nastupit će muške klape Sagena i Kana G iz Zagreba te klapa Burin iz Cresa.

U petak, 29. prosinca u Cresu će nastupiti popularni Neno Belan i Fiumensi koji će dodatno zagrijati atmosferu u gradu. Tradicionalni ispraćaj Stare godine u podne u nedjelju, 31. prosinca zaokružit će bogat program događanja kojim će Cresanke i Cresani te svi njihovi gosti zaključiti 2023. godinu.

cres ukrasi lampice dijete
Izvor fotografije: Turistička zajednica grada Cresa

Atraktivni prigodni programi održavat će se i u creskim ugostiteljskim objektima, a više informacija pronađite na stranicama TZG Cresa.

///Popis najboljih adventskih događanja 2023.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.