Bljak Fest u Omišlju ponovo obara rekorde

Festival specifičnih specijaliteta pučke gastronomske baštine “Bljak fest” vratio se na velika vrata mesopusnih događanja na Kvarneru! Ova prepoznatljiva mesopusna i “bljak” manifestacija održala se ovu subotu, 28. siječnja u Omišlju na Placi s početkom u 13 sati i to po 11. put zbog korona pauze.

Bljak delicije dobro su prihvaćene, a tome u prilog ide i podatak da je na manifestaciju došlo više od 1.000 posjetitelja, a podijelilo se oko 6.000 porcija bljak specijaliteta. Na meniju su, vrlo tražene kao i uvijek bile tripice, zatim muda od bika i jetrice na žaru, kisela maneštra, maneštra od nogica, krakovi na bljak, ali i originalni recepti restorana Rivice: Slatka broskva, Šporkic (Brusketa sa krvavicom) i “Topla pijandura”.

Lovci su okupljene obradovali s gulašom od srnetine “Rogi va Padeli”, a karnevalska udruga Kataroška pripremila je “Zelenu Facu” – Zeli zo dimljenimi rebrimi, njuskami i usimi od prasca koja se podijelila u rekordnom roku. Za sve posjetioce slatkog zuba pripremile su se fritule, bljak palačinke i slastice poput broskve s bijelom čokoladom.

Ove godine kuhalo je rekordnih deset ekipa i to: Karnevalske udruge Babani i Omišjanski babani, restoran Rivica, Udruga veterana Domovinskog rata otoka Krka – podružnica Omišalj, ribolovno društvo Zubatac, udruga “Puntarske užance”, Karnevalska udruga Kataroška, Lovačko društvo “Šljuka” i udruga za narodne običaje Drivenik koji uz hranu s ponosom predstavili i Drivenik Brewery pivu – Kirica.

Uz odličnu atmosferu koju je stvorila grupa Fortunal, u goste su već tradicionalno došli prijatelji iz Drivenika i mesopustari iz Novog Vinodolskog koji su svojim glazbenim instrumentima užarenu atmosferu doveli do usijanja a sve skupa najbolje je dočarao meštar Riječkog karnevala Sandi koji je izjavio kako pozdravlja i podržava sve karnevalske manifestacije i običaje kako bi i dalje širili pozitivu i ljubav prema maškaranom ludilu!

Izvor fotografija: Turistička zajednica Općine Omišalj

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.