Bodypainting vikend u čarobnom Hvaru: Uživajte u spektaklu boja, kreativnosti i jedinstvenoj umjetničkoj manifestaciji

Dvodnevno bodypainting događanje u Hvaru održat će se 17. i 18. lipnja na rajskim pozicijama Paklenih otoka te će spojiti prirodu i umjetnost na jedinstven način. Oslikavanje tijela, popularno zvan bodypainting drevna je umjetnost koju baštine sve kulture diljem svijeta, bilo kao dio religijskih rituala s apotropejskom, zaštitničkom ulogom ili kao, individualni izričaj koji za svakog pojedinca nosi dublji smisao.

U ovom izuzetno kreativanom proces body art umjetnici koriste boje i razne materijale kako bi tijelo pretvorili u živopisno umjetničko djelo. Izvođenje bodypainting zahtjeva iznimnu koncentraciju i umjetničku vještinu ali i strpljenje modela te kao takav ulazi u sferu jedinstvenog ostvarenja u kojem jednokratna odnosno privremena umjetnost, osim u sjećanju, ostaje zabilježena tek okom foto objektiva.

U suradnji s osnivačem jednog od najvećih bodypainting festivala Alexom Barendregtom ovaj dvodnevni program osmišljen je kako bi pružio vrhunsko iskustvo uz međunarodno priznate body art umjetnike koji će stvarati umjetničke “žive” 3D kreacije. Tematski fokusiran podvodni svijet i ljeto, ovaj događaj ima za cilj popularizirati body art umjetnost i postaviti temelj za manifestaciju koja bi bila natjecateljskog tipa. Manifestacija bi pridonijela raznolikosti sadržaja i obogaćivanju, kako umjetničke tako i turističke ponude.

Na prvom izdanju Hvar bodypainting eventa sudjelovat će vrhunski umjetnici iz Austrije, Njemačke, SAD-a, Italije i Južne Koreje. Glavni organizator Esthetique by Lorena u suradnji sa sponzorima i Turističkom zajednicom grada Hvara vjeruje kako je ovo početak dugoročne suradnje s talentiranim umjetnicima iz cijelog svijeta.

Vrhunski umjetnici na bodypainting eventu u Hvaru

Prema najavama organizatora u sklopu programa nastupit će:

Ernst Wieser, Austria
Silke Kirchhoff, Njemačka
Katrin Rausch, Njemačka
Filippo Ioco, SAD-Italija
Piera Di Maio, Italija
Moona Jin, Južna Koreja

Prvi dan program započinje uz opuštenu atmosferu Laganini bara gdje će se tijekom dana oslikavati modeli uz prekrasno tirkizno more. Za one koji neće biti u prilici pratiti preobrazbu modela i nastajanje ove čarolije nastavak programa uz foto session održat će se u Gariful G spot i u reatreat kući “Kod kapetana” u Velom Grablju.

Drugi dan događanja odvijat će se u rajskom vrtu Paklenih otoka, ponovo na Palmižani, a u suradnji s restoranom Meneghello i uz izniman nakit dizajnerice Tanja Ćurin. U ovom idiličnom okruženju umjetnost će se stopiti s prirodom stvarajući “živa platna” na ovom već ionako jedinstvenom mjestu. Nastavak eventa organiziran je na jednoj od najljepših terasa u Hvaru, terasi hotela Marina Riva na Hvarskoj rivi. Ukoliko poželite, face painting za javnost biti će organiziran u Sevenu te iza ponoći na Carpe Diemu.

Izvor fotografija: Esthetique by Lorena

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.