Održana druga večer eno-gastronomskog eventa Cabernet Sauvignon & plava riba, s ljubavlju

Vikend iza nas obilježila je druga od tri večeri eno-gastro eventa Cabernet Sauvignon & plava riba, s ljubavlju. Naime 10. studenog u restoranu Peterokutna kula uz chefa Hrvoja Zirojevića i sommeliera Emila Perdeca (F&B Manager Plave lagune) prezentirana je nevjerojatna priča o sljubljivanju crnog vina i plave ribe.

peterokutna kula
Izvor fotografije: Turistička zajednica Grada Poreča

Veličanstvena Peterokutna kula bila je idealna kulisa za prezentaciju zanimljive povijesti sorte koja je zvijezda ovoga eventa, Cabernet Sauvignona, o njoj je ponešto rekao Emil Perdec, sommelier koji je kroz čitavu večer kratkim i zanimljivim pričama objasnio bit i čar ovoga eventa, istaknuvši da je povijest sljubljivanja plave ribe i Cabernet Sauvignona doista duga.

Chef večeri bio je Hrvoje Zirojević, jedan od najboljih hrvatkih chefova koji je svaki slijed večere predstavio brojnim gostima. Tris tune, sardele na savor i pašticada od palamide s njokima s komoračom bili su prava poslastica, dok je opuštena atmosfera samo pridonijela cjelokupnom dojmu. Za kraj je poslužen desert koji je zasladio nepca već oduševljenih gostiju.

peterokutna kula
Hrvoje Zirojević i Emil Perdec, izvor fotografije: Turistička zajednica Grada Poreča

Uz vrhunsku hranu, nisu zaostajala ni vrhunska istarska vina

Uz svaki slijed posluženo je vino koje se s njim najbolje sljubljuje, a prezentacija istih pripala je Emilu Perdecu. Gosti su imali mogućnost kušati istarska vina Siljan, Radovan, Damjanić te vina Roxanich, a uz istarska, za aperitiv je bilo posluženo vino vinarije Pavlomir iz Novog Vinodolskog.

Opuštenu i zabavnu atmosferu druge večeri kao i delicije koje su se degustirale, možete vidjeti u galeriji fotografija.

Manifestacija pod nazivom Cabernet Sauvignon i plava riba, s ljubavlju nastala je spajanjem istomišljenika, vrhunskih chefova i sommeliera koji su uvidjeli te isprobali ovu kombinaciju posebne vinske sorte i jednostavnosti koju donosi na stol jelo spravljeno od plave ribe.  Vino i riba su se u ovoj eno-gastronomskoj priči predstavili na jedan drugačiji i zanimljiv način koji svim sudionicima garantira nezaboravne doživljaje okusa i mirisa. 

Posljednja od tri večeri očekuje nas 17. studenog u restoranu Divino kada nam svoju čaroliju donosi chef David Skoko. Večera je u potpunosti rasprodana.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.