Cavtat izabran za treću najbolju destinaciju u Europi

Turisti iz cijeloga svijeta svojim su glasovima smjestili Cavtat na treće mjesto na listi najboljih destinacija u Europi u 2021. godini, po izboru European Best Destinations. Od 20. siječnja do 10. veljače 2021. milijuni putnika i turista glasali su za svoje omiljene destinacije. Uz Cavtat nominirani su bili i Pariz, Rim, Kanari, Cappadocia, Capri, Firenca, Braga i drugi. Pobjedu ove godine odnijela je portugalska Braga, dok je drugo mjesto zauzeo Rim.

Ovo je drugi puta da je Cavtat nominiran za najbolju destinaciju na stranici European Best Destinations. Prvi puta, 2019. godine, ušao je u TOP 10. Uz visoko treće mjesto najpoželjnijih europskih destinacija Cavtat se od 2020. nalazi i na listi najsigurnijih destinacija u Europi, što je također značajan adut u promociji destinacije.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Za Cavtat kao najbolju destinaciju glasalo je više od 50.000 ljudi iz 192 zemlje. Glasove za Cavtat dalo je i 90 destinacija održivog turizma u partnerstvu s Europskom komisijom.

Nagrada za najbolju destinaciju u Europi održava se od 2009. godine, a organizira je European Best Destinations. Radi se o europskoj organizaciji sa sjedištem u Bruxellesu, koja je nastala s ciljem promicanja kulture i turizma u Europi. U suradnji s turističkim uredima i udrugom EDEN, na europskoj i svjetskoj razini, promovira veće razumijevanje bogatstva, raznolikosti i kvalitete europskih destinacija.

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.