Cavtat ponovno u užem izboru za najbolju europsku destinaciju

spot_img

Na popisu nominiranih izbora za najbolju europsku destinaciju europske organizacije European Best Destinations ove godine našao se i Cavtat. Ukupno je nominirano 20 europskih destinacija.

Također, prateći zarazu korona virusom u Europi, EBD dodjeljuje i pravo korištenja loga “European Safest Destinations 2021” destinacijama s iznimno malom incidencijom Covida-19. S obzirom na dobru epidemiološku situaciju od samih početaka pandemije, Cavtat je dobio i ovu vrijednu oznaku, odnosno pomoć i alat za promociju destinacije.

Živopisni i šarmantni Cavtat

Cavtat za najbolju europsku destinaciju nije nominiran prvi puta i njegova nominacija nije slučajna. Gradić je to koji je već bio u TOP 10 najboljih destinacija 2019., a dvije godine zaredom je najsigurnija destinacija. Također našao se i na Forbesovoj listi najsigurnijih europskih destinacija.

Staro gradsko središte u kojem se nalaze restorani i kafići najbolji je svjedok bogate povijesti i mjesto na kojem možete uživati u krajoliku, hrani i piću. Prirodne ljepote, bogato kulturno i povijesno nasljeđe i raznolika turistička ponuda usklađeni sa zahtjevima današnjih turista i čine ga jednom od najatraktivnijih destinacija na Jadranu.

Bilo da tražite mirni kutak za odmor ili neku aktivnost, u Cavtatu možete pronaći sve. Nalazi se u Konavlima koje još nazivaju i hrvatskom Toskanom, a Dubrovnik je udaljen samo 18 kilometara. Zbog toga Cavtat može poslužiti kao mirna baza i polazna točka za obilazak jadranskog bisera.

Sve su to razlozi zbog kojih je Cavtat još jednom ušao u uži izbor za najbolju europsku destinaciju. U izboru su se našli: Beč, Rim, Kefalonija, Pariz, Lofoten, Kanarski otoci, Gibraltar, Capri, Cornwall, dolina rijeke Dordogne, Tahiti, dolina rijeke Soče, Tubingen, Kapadokija, Gent, Kotor, Sibiu, Braga i Firenca.

Glasajte za Cavtat do 10. veljače

Na kraju recimo kako izbor za najbolju europsku destinaciju traje od 20. siječnja do 10. veljače. Svoj glas Cavtatu možete dati na ovoj POVEZNICI. Portal European Best Destinations ima važnu ulogu u promicanju Europe kao broj jedan destinacije u svijetu. Između ostaloga nudi i turističke informacije za više od 355 europskih destinacija.

Izvori: Hrvatska turistička zajednica, Turistička zajednica općine Konavle
Naslovna fotografija: Tony Bond/ Pixabay

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.