Cest is d’Best 2024. – u Zagrebu će se za nekoliko dana okupiti 500 umjetnika iz Hrvatske i iz petnaestak zemalja svijeta

Zagreb će uskoro ponovo, kao i u protekla gotovo tri desetljeća, živjeti u znaku uličnog festivala Cest is d’Best 2024. Vrijeme je to kada šetnja gradom donosi povećanu dozu radosti, smijeha i neočekivanih susreta.

Naime, u Zagrebu će se od 30. svibnja do 2. lipnja, i to po 28. put, održati ulični festival Cest is d’Best. Na zagrebačkim trgovima, ulicama i u parkovima čak 500 umjetnika iz Hrvatske i iz petnaestak zemalja svijeta uveseljavat će prolaznike svojim umijećem bilo da se radi o likovnom, glazbenom, plesnom i glumačkom izražavanju ili žongliranju i svim drugim oblicima izvedbenih vještina.

Zajedničko je svima da svoju radost dijele s prolaznicima, što je i razlog zbog kojeg Zagrepčani i gosti gotovo tri desetljeća žive s tom manifestacijom. Tom će prilikom biti organizirana i sasvim posebna natjecanja, kao što su najsporija vožnja biciklom, utrka smetlara u trokolicama, utrka pasa i njihovih vlasnika…

Na pozornicama i pločnicima u samom središtu grada tijekom cijeloga dana očekuju se i ZG groznica i plesnjaci, koncertne večeri, bojanje pločnika i mnogi drugi kreativni sadržaji. Posjetitelji će također moći pogledati međunarodnu izložbu umjetničkih zastavica, izložbu najboljih fotografija s prethodnih izdanja, pratiti šahovsku simultanku… i sudjelovati u još mnogo drugih događanja koja donose radost i sudionicima i gledateljima.

Cest is d’Best 2024
Cest is d’Best 2024 program prvog dana

O popularnosti uličnog festivala, koji neposrednim susretima briše distancu između izvođača i publike, govori i podatak da ove godine Cest is d’Best traje četiri dana, dan duže nego dosad.

Izvor: Turistička zajednica grada Zagreba

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.