Četvrt stoljeća Špancirfesta uz Franza Ferdinanda i virtualno izdanje festivala

Najdugovječniji hrvatski ulični festival, varaždinski Špancirfest, od 18. do 27. kolovoza 2023. Ove godine festival slavi 25. rođendan, a jubilarno izdanje donosi pravu glazbenu poslasticu – koncert jednog od najvećih rock bendova, Franza Ferdinanda.

Škotska rock senzacija nastupit će 22. kolovoza na glavnoj festivalskoj PAN pozornici kod Starog grada, a ono što je potrebno istaknuti je da će ulaz na koncert biti – besplatan.

Franz Ferdinand svojom su glazbom i bezvremenskim hitovima poput ”Take Me Out”, “Do You Want To”, “No You Girls”, “Walk Away”, “This Fire”, “Love Illumination” obilježili cijelu generaciju nakon gotovo dva desetljeća rada. Milijuni prodanih ploča, pregršt glazbenih priznanja i osvojenih vrhova glazbenih top ljestvica, zaslužni su za to da je Franz Ferdinand jedan od najprepoznatljivijih rock bendova današnjice.

Nastup Franza Ferdinanda najveće je strano gostovanje u Varaždinu ove godine. Koncert je to koji se ne propušta, stoga rezervirajte datum za glazbeni spektakl na Špancirfestu.

Na glavnoj festivalskoj PAN pozornici očekuje vas još sedam odličnih besplatnih koncerata. To je samo mali dio bogatog programa ovogodišnjeg jubilarnog Špancirfesta. Naime tijekom 10 dana trajanja upriličit će se više od 500 sadržaja za doslovno sve uzraste.

Vrhunski performeri iz čak deset zemalja i plesači sa snažnom porukom

Na najljepšoj pozornici na otvorenom, ulicama i trgovima povijesne jezgre grada Varaždina za dodatno širenje pozitivne energije bit će, kao i dosad, zaduženi ulični umjetnici, vrhunski performeri iz čak deset zemalja. Oni će svojim izvedbama i kostimima posjetitelje ostaviti bez daha.

Doživljaj za pamćenje bit će i inovativni plesni spektakl, People Power Partnership na otvorenju Špancirfesta, a nastupit će čak 32 mlada plesača iz šest europskih zemalja.

Špancirfest 2023. i u VR izdanju

Atmosferu varaždinskog Špancirfesta, zahvaljujući VR tehnologiji, odsad će biti moguće doživjeti u bilo koje doba godine. Špancirfest je naime dobio svoje VR izdanje.

Zahvaljujući VR naočalama u samo nekoliko sekundi i uz samo jedan klik otputovat ćete u virtualni svijet. Tako ćete se naći usred Špancirfesta, okruženi performerima, zabavljačima i razdraganim posjetiteljima. Zajedno s njima ćete uživati u jedinstvenim trenucima festivala, te barem virtualno osjetiti atmosferu koju je riječima – teško opisati.

VR izdanje Špancirfesta Turistička zajednica grada Varaždina financirala je sredstvima Hrvatske turističke zajednice uz potporu Turističke zajednice Varaždinske županije. VR naočale postavljene su u uredu Turističke zajednice grada Varaždina, gdje ih možete isprobati.

Izvor fotografija: Turistička zajednica grada Varaždina

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.