Crikvenica Summer Showtime: Neispričane ljetne priče Rivijere Crikvenice

Rivijera Crikvenica je i ovo ljeto vaš najbolji prijatelj. Nudi vam dane i noći pune sadržaja koji su u srpnju i kolovozu ujedinjeni nazivom “Crikvenica Summer Showtime”. “Showtime” pruža mogućnost zabave baš za svakoga – za ljubitelje glazbe, plesa, filma, gastronomije, tradicije… Četiri mjesta, Crikvenicu, Selce, Dramalj i Jadranovo, pretvara u predivne, nesvakidašnje pozornice na otvorenome.

Pet velikih, značajnih manifestacija, ostavile su trag, stekle obožavatelje i zato ih zovemo događanja s potpisom. Iza nas su već dva događanja od pet – “(Sr)etno Selce” i “CrikvArt”, koja su i ove godine oduševila sve prisutne. Slijede “Dani turizma” u Selcu (3. i 4. kolovoza), koji će se proslaviti festivalskom i gastro ponudom za svačiji ukus. S nestrpljenjem očekujemo najstariji plivački maraton na Jadranu, Šilo-Crikvenica, koji se tradicijski održava 15. kolovoza, a koji se nakon dvije godine napokon pliva bez ograničenja broja sudionika.

Priču o događanjima s potpisom zaokružuje jedna od najstarijih manifestacija na području Crikvenice – “Ribarski tjedan” (od 27. kolovoza do 3. rujna) i to kroz razna gastro, tradicijska i festivalska događanja.

Osim navedenih manifestacija, svakoga se dana u tjednu u jednom (ili dva) od četiriju mjesta na Rivijeri Crikvenici održavaju manja zabavna događanja tijekom srpnja i kolovoza. Ona omogućuju domaćima i gostima da na slikovitim lokacijama rivijere uživaju u različitim glazbeno-scenskim nastupima, filmskim projekcijama, u tradiciji i rapsodiji autohtonih okusa i mirisa.

Ponedjeljak je rezerviran za “Glazbene ljetne večeri” u Crikvenici, a utorak za istu manifestaciju u Selcu. Srijedom se divimo tradiciji crikveničke rivijere na “Večerima ribarske tradicije” u Crikvenici i Selcu. Ribari predstavljaju vještine i znanja svojega zanata, s ponosom otkrivaju svoje male tajne.

Opuštenu, romantičnu i nesvakidašnju atmosferu u društvu izvrsnih glazbenika donose “Melodije s okusom mora” u Jadranovu i Dramlju četvrtkom, kao i “Primorske noći” u centru Crikvenice. Tamo vas očekuje glazbeni program i sajamska ponuda autohtonih proizvoda. Petak je rezerviran za kino na otvorenome – “Open air cinema”. Kada dolazite u ovo kino, ne brinite o frizuri, odjeći ili o kašnjenju. Projekcija filma “West side story” je iza nas, a redom slijede: “King Richard”, “Death on the Nile”, “Uncharted”, “Free guy”.

Subotom ćete se zabavljati uz “Tribute nights” – poznati evergreeni vraćaju nas u prošlost popularnim disko hitovima sedamdesetih. Nedjeljom nas u centru Crikvenice oduševljava “Summer dance” (dance show). Uživajte uz profesionalne plesače i njihove vješte plesne pokrete, ali to ne znači da ne možemo skinuti prašinu sa svojih plesnih cipela i pridružiti im se, zar ne?

“Crikvenica Summer Showtime” ima još puuunooo neispričanih ljetnih priča za vas. Domaćini vas čekaju na crikveničkoj rivijeri zabave.

Fotografije: Turistička zajednica grada Crikvenice

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.