“Croatia, your new office!” – nova kampanja za digitalne nomade

Hrvatska turistička zajednica pokrenula je novu promotivnu kampanju “Croatia, your new office!”. Cilj joj je pozicioniranje Hrvatske kao atraktivne i dobro pripremljene destinacije za digitalne nomade. Oglašivačka kampanja će se, uz PR i medijske aktivnosti, provoditi i putem društvenih mreža Facebook i Twitter. Poseban fokus bit će na tržišta Sjedinjenih Američkih Država, Kanade i Ujedinjenog Kraljevstva. U sklopu kampanje na web stranici Croatia.hr, zajedno s Ministarstvom turizma i sporta, kreirana je posebna podstranica Croatia your new office na engleskom jeziku. Stranica sadrži sve važne informacije vezane uz prijave i boravak digitalnih nomada u Hrvatskoj.

Prema riječima ministrice turizma i sporta Nikoline Brnjac, kvalitetnom ponudom i jednostavnijim procedurama nastoji se privući što veći broj digitalnih nomada i na taj način promovirati destinaciju, a poslovanje digitalnih nomada izvrsna je prilika za hrvatsko gospodarstvo.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Hrvatski sabor krajem studenog 2020. usvojio je Zakon o strancima koji je na snagu stupio s početkom 2021. godine. Prema tom zakonu “digitalnim nomadima” se može odobriti privremeni boravak u našoj zemlji u trajanju do godine dana.

Direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić napominje kako je cilj kampanje predstaviti Hrvatsku, u kojoj ljudi u velikoj mjeri govore engleski jezik, kao zemlju koja digitalnim nomadima može jamčiti ugodan i siguran boravak te kvalitetne uvjete za život.

Dodajmo kako sve navedeno prepoznaju i brojni strani mediji. Tako je vodeći svjetski brand turističkih vodiča Lonely Planet svoj nedavni članak posvetio upravo temi digitalnih nomada i uvjetima koje stranci moraju ispuniti kako bi u Hrvatskoj proveli godinu dana u statusu digitalnih nomada. Ugledni časopis Forbes u francuskom, ali i američkom izdanju objavio je članak o našoj zemlji kao poželjnoj i otvorenoj destinaciji za digitalne nomade. Isto tako, brojni američki mediji navode Hrvatsku i Dubrovnik kao izuzetno poželjne destinacije za boravak digitalnih nomada.

Izvor: Hrvatska turistička zajednica

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.