Croatian Travel Festival ponovno će ugostiti putnike i putopisce

U svom jubilarnom, desetom izdanju, Croatian Travel Festival, od 10. do 13. lipnja, ponovno će biti mjesto susreta putnika i putopisaca s publikom koja, slušajući njihove priče te gledajući fotografije i video materijale, upoznaje svijet.

Ove godine po prvi puta će gostovati i Dino Rađa te Ivan Pažanin. Njih će u predivnom ambijentu Tvrđave sv. Mihovila ugostiti Goran Milić koji je bio gost na prvom izdanju festivala.

– Croatian Travel Festival je grad Šibenik uspio upisati u kalendar putovanja brojnih naših poznatih putnika i putopisaca, od kojih mu se mnogi, iz godine u godinu vraćaju. To je, uzevši u obzir koliko vremena ti ljudi provode izvan Hrvatske, veliki uspjeh, ali i velika promocija za destinaciju, zaključuje direktor i idejni pokretač festivala, Nikola Baraka.

Ovogodišnje izdanje festivala će se, u četvrtak, 10. lipnja, već tradicionalno otvoriti razgovorima sa Šibenčanima. Nino Rak, Darko Gulin i dio klapaša iz poznate klape Šibenik, bit će prvi gosti festivala, na travnjaku ispred kluba Azimut. To će ujedno biti i lokacija otvorenja, ali i drugih druženja tijekom četiri dana. Na istoj lokaciji svoje će putničke priče u razgovoru s voditeljicom Vlatkom Vužić, ispričati Mija Dropuljić, Željko Garmaz i Maja Sajler Garmaz, Tomica Kristić te društvo s platforme “Putoklinci”, ali i publici već poznata lica – Jurica Galić Juka i Goran Blažević koji se na festival vraćaju s novim pričama.

Glavni dio programa Croatian Travel Festival na Tvrđavi sv. Mihovila.

U petak će na toj najljepšoj pozornici, dojmove s putovanja tijekom uspješne sportske karijere, ali i s proputovanja svijetom na motoru, podijeliti naš veliki košarkaš Dino Rađa. Iste večeri publika će doznati i kako izgleda “Ljubav oko svijeta”. Tu priču će u Šibenik donijeti poznati hrvatski putopisac i fotograf Davor Rostuhar. On je u želji da odgovori na pitanje “Što je ljubav?”, proveo “medenu godinu” na putu sa suprugom.

U subotu, 12. lipnja, gost na tvrđavi je dramaturg i nomad Jasen Boko. On je dobro poznat festivalskoj publici još od prvog izdanja festivala. Ove godine u Šibenik donosi dašak Indije, ali i dojmove sa svojih brojnih drugih putovanja koja je ukoričio u putopisne knjige. Chef Ivan Pažanin, koji na festivalu gostuje prvi puta, otkrit će kako putovanja utječu na njegov “gastro izričaj i kreacije”. Razgovore sa svima njima vodit će novinarska legenda i zaljubljenik u putovanja Goran Milić.

U okviru festivala održat će se i osma dodjela nagrade “Dijana Klarić”. Nagrade će se dijeliti u pet kategorija: najbolji putopis, najbolja putopisna fotografija, najbolji putopisni film, najbolji projekt te putnik godine. Detaljne informacije o festivalskom programu, događanjima i ulaznicima možete pratiti na Facebook i Instagram društvenim mrežama Croatian Travel Festival i Hrvatski klub putnika.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.