Croatiangrapes: Novi koncept uparivanja svjetskih sireva i hvarskih vina

Nizozemski uvoznici hrvatskih vina Croatiangrapes.com pokazuju i dalje svoju inventivnost i posvećenost poslu, sljubljujući hrvatska vina sa sirevima iz cijeloga svijeta. Nedavno su napravili predstavljanje potpuno novog koncepta za ugostiteljstvo i potrošače želeći spojiti vina u savršenom skladu s odabranim sirevima. U svojem projektu surađuju s trgovinom sireva l’Amuse, s  Betty Kostner, vrhunskom stručnjakinjom za sireve s kojom su već održali radionice u Nizozemskoj i na Hvaru.

Na ovom su predstavljanju Betty Koster iz Fromagerie L’Amuse i hrvatski vinski stručnjaci Diederik Swart i Mario Pranić iz Croatiangrapes.com uložili sve svoje vještine, znanje i iskustvo za sastavljanje ovog vrlo cjelovitog koncepta sparivanja. – Najbolji način je prvo analizirati okuse i arome vina te prema tome prilagoditi tanjure sa sirevima. Osim toga, pametno je “osigurati” se sirevima iz različitih “obitelji”, poput tvrdog, kozjeg, plavog sira, sa crvenom ili bijelom  korom.  – Je li to teško učiniti? Da, to je doista teško. I zato smo već obavili preliminarni posao za vas – ponosno ističe Mario Pranić.

Zašto spoj sireva i hrvatskih vina?

Članak se nastavlja ispod oglasa

Prema riječima veleposlanice hrvatskih vina u Nizozemskoj iz 2018., Betty Koster iz L’Amusea, mnoga osebujna hrvatska vina od izvornih sorti grožđa odlična su za sparivanjem za sirom, posebno zato što su vrlo čistih aroma. Najviše iskustva imaju s hvarskim vinarijama Carić i Svirče, s bogdanušom i plavcem malim. Osim toga, Hrvatska je u Nizozemskoj trenutno super hit: broj nizozemskih noćenja u Hrvatskoj povećan je za 780 posto u odnosu na razdoblje prije korone. Najnovija serija Expedition Robinson snimljena je u Hrvatskoj, a TV kuhar Gordon Ramsey također je posvetio cijelu epizodu upravo Hrvatskoj.

Koncept za ugostiteljstvo

U ugostiteljskoj industriji ovaj se koncept može primijeniti “jedan na jedan”. Osam različitih kombinacija predviđeno je i ponuđeno za različita vina – i rezultati su bili vrlo iznenađujući. 

Što kažete, na primjer, da svježe bijelo vino ili pjenušavo ružičasto vino ide uz sve sireve, čak i uz plavi sir. Zanimljivo, zar ne? Naravno, moguće je napraviti prilagođene i posebne kombinacije sireva i vina, za pojedinačne upite restorana, naglasio je  Diederik Swar

Prijedlog za potrošače kod kuće

Potrošač u ovom konceptu može uživati ​​i kod kuće – posebno je  lijepo kada se može iskoristiti stručnost profesionalaca u svome domu. Goste ili sebe možete iznenaditi vinom i sa savršenom platom sireva. U trgovinama L’Amuse u Amsterdamu i IJmuidenu možete nabaviti kutiju s raznim vinima i usklađenom platom sireva. Kutije se mogu naručiti i putem interneta, a zatim se potpuno ohlađene isporučuju na kućni prag. Ima li boljeg rješenja za kućna druženja vinoljubaca?

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.