Dalmatinska obala na popisu najboljih destinacija za medeni mjesec u 2022.

Romantičari tvrde da medeni mjesec treba biti najnevjerojatnije putovanje na koje ćete ikada otići. Trebalo bi to biti vrijeme samo za vas i vašeg partnera ili partnericu, u kojem ćete se povezati i proslaviti stajanje na ‘ludi kamen’ i početak zajedničkog života. Vjerojatno ćete kao par putovati i nakon toga, no teško da će ijedno drugo putovanje nadmašiti put na medeni mjesec.

U biti, nakon iscrpljujućih planiranja i priprema za vjenčanje, svakako će vam trebati neko vrijeme da se odmorite i opustite nakon što kažete ‘Da’.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Svaki pojedini par ima nekakvu svoju zamisao o idealnoj destinaciji za medeni mjesec možda ste u potrazi za mjestom gdje dane možete provoditi na plaži, ili vam je draže planinarenje kroz nepregledne šume? Za svaki san postoji savršena destinacija, a globalna stranica za putovanja Big 7 travel nedavno je objavila popis 15 najboljih odredišta za medeni mjesec u 2022. godini. Izuzetno smo ponosni što se na tom popisu našla i Dalmacija.

Izbor je proveden pomoću nekoliko setova podataka – podacima o trendovima na tražilici Google, hashtagovim na Instagramu, te namjenskim Pinterest ‘panoima’. Odabrane lokacije potom su poredane uzevši u obzir faktore romantike, jedinstvenih stvari koje parovi mogu raditi zajedno, te dostupnosti.


Uz već predvidiva (a nekima i pretjerano komercijalizirana i pomalo dosadnjikava) mjesta poput Maldiva, Havaja. Palma de Mallorce i Grčke, na popisu najboljih destinacija za medeni mjesec našla su se i pomalo neočekivana mjesta. Na prvo je mjesto zasjela Nova Engleska u Sjedinjenim Američkim državama, a visoko je pozicionirano i Aransko otočje u Irskoj, kao i otočje Scilly u engleskom Cornwallu. Dalmatinska obala našla se na 13. mjestu ovoga popisa.

Big 7 travel navodi u svom pojašnjenju kako je Hrvatska jedna od najljepših država Europe, sa sjajnom obalom i šarmantnim otocima koje treba istražiti, te većim gradovima koji očaravaju. Hrvatska je odredište iz snova za novopečene mladence – prepuna zadivljujućih pejzaža, nevjerojatnih panorama i odlične hrane. Preporuka portala je da mladenci-putnici posjete Hvar, Dubrovnik, te otoke Vis i Korčulu.
Mi se s njima možemo samo složiti.

Naslovna fotografija: Pixabay

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.