Dani okusa Međimurja – okusite tradiciju Međimurja po promotivnim cijenama

U vrijeme održavanja nacionalne eno i gastro manifestacije 4. Dani okusa hrvatske tradicije, nikako nemojte zaobići Međimurje gdje se održavaju Dani okusa Međimurja. Svi ste barem jednom čuli za Međimursku gibanicu, tradicionalnu međimursku slasticu čiji će vam okus dugo ostati zapamćen na nepcima. Pamtit ćete Međimurje i po mesu ‘z tiblice, kvalitetnom bućinom ulju i još mnoštvu drugih gastronomskih delicija jer kad gost dolazi u Međimurje, čeka ga pun stol lokalnih specijaliteta.

međimurska gibanica
Međimurska gibanica, foto: Maja Danica Pečanić, izvor: TZ Međimurske županije

Lokalni su to specijaliteti koji se iz dana u dan nadopunjuju i poboljšavaju. Oni koji ih kušaju uvijek ih rado pokušavaju pripremiti i kod kuće. Međimurske specijalitete možete kušati u najkvalitetnijim i višestruko nagrađivanim restoranima, a lokalna gastronomija gornjeg Međimurja dobitnik je prestižne nagrade Europske destinacije izvrsnosti.

Uz gastro specijalitete Međimurje se može pohvaliti i kvalitetnim vinima. Njihovu kvalitetu dokazuju prestižne Decanter nagrade i pohvale koje međimurski vinari nižu jednu za drugom. Međimurska vinska cesta je najnagrađivanija cesta na svijetu, a međimurski vinari ostvaruju izvrsne rezultate na prestižnom međunarodnim vinskim natjecanjima.

dani okusa međimurja 2023

Dani okusa Međimurja

Dani okusa hrvatske tradicije održat će se od 17. studenoga do 3. prosinca 2023. Ovogodišnje izdanje uključit će oko stotinu ugostiteljskih objekata s područja 16 hrvatskih županija koji nose standard “Okusi hrvatske tradicije”.

/// Svaki gurman koji drži do sebe mora posjetiti Međimurje

Tijekom tri tjedna trajanja manifestacije ti će objekti svakodnevno nuditi po dva različita menija, sastavljena od najmanje tri slijeda lokalnih tradicijskih jela, uz obaveznu čašu pića što je novost u ovogodišnjem izdanju manifestacije. Restorani će oblikovati svoju ponudu prema vlastitom izboru, po promotivnim cijenama do 30 eura.

U vrijeme trajanja gastro manifestacije posjetitelji će moći kušati sve najbolje od tradicionalnih gastro-delicija Međimurja u tri slijeda po promotivnim cijenama.

Restoran Terbotz u Strigovi, restoran Stari grad u Čakovcu, restoran Potrti kotač i izletište Goričanec u Svetom Martinu na Muri te izletište Zlatni breg u Lopatincu mjesta su u kojima možete okusiti tradiciju Međimurja.

Izvor fotografija: FB Turistička zajednica Međimurske županije

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.