Dani otvorenih vrata agroturizma Istre: Ča se to krčka, dimi i peče?!

Dani otvorenih vrata agroturizama Istre predstavlja jedinstvenu enogastronomsku manifestaciju koja će se odvijati tijekom pet vikenda u studenom na nekoliko lokacija na području Istarske županije.

Burna istarska prošlost ostavila je upečatljiv trag na lokalnu gastronomiju, kulturu i običaje te upravo manifestacija Dani otvorenih vrata agroturizama Istre kroz istinske doživljaje predstavlja tradicionalnu istarsku kuhinju.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Agroturizmi uključeni u manifestaciju nude jelovnike na bazi namirnica iz vlastite proizvodnje u kombinaciji s raznoraznim doživljajima poput posjeta životinjama na domaćinstvu, nastupa folklora, žive muzike pa sve do prezentacije vlastitih ali i proizvoda s lokalnih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava.

Svi zainteresirani posjetitelji mogu potražiti sve informacije u svezi ponude jelovnika na pojedinom agroturizmu na službenoj stranici manifestacije te rezervirati direktno svoj termin kod željenog agroturizama. Svaki agroturizam nudi aperitiv, predjelo, glavno jelo, prilog, salatu i desert po promotivnoj cijeni u iznosu od 105,00 kn.

Cjelokupni doživljaj na agroturizmima posjetitelji će moći zaokružiti posjetom biciklističkim i pješačkim stazama gdje će se upoznati s krajolikom, potom će njihova nepca kušati autohtone domaće delicije te se okušati u raznovrsnim dodatnim aktivnostima poput izrade cukerančića, degustacije proizvoda lokalnih domaćinstava te možda obrnuti i jedan balun.

Prepustite se čarima agroturizama, čuvarima gastro tradicije, uživajući u raznim delicijama. Rezervirajte na vrijeme svoj termin kako bi doživjeli istarsku gastro priču upotpunjenu kušanjem proizvoda što ih istarska zemlja pruža, spremljenih s ljubavlju agroturizama.

U sklopu manifestacije organizira se Foto natječaj „Doživljaj agroturizama Istre“ pod sloganom „Okusi. Doživi. Fotkaj“, a cjelokupni doživljaj na agroturizmima posjetitelji će moći zaokružiti posjetom biciklističkim i pješačkim stazama gdje će se upoznati s krajolikom Istre.

Izvor: IRTA – ISTARSKA RAZVOJNA TURISTIČKA AGENCIJA


- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.