Daruvarski cvjetni sajam prilika je da upoznate najuređeniji mali grad kontinentalne Hrvatske

Daruvar odavno slovi kao grad parkova i prekrasnog očuvanog zelenila, a to potvrđuje i najviše osvojenih Zelenih cvjetova, te titula najuređenijeg malog grada kontinentalne Hrvatske.

Uređeni parkovi nisu samo mjesto za odmor i opuštanje, već su i idealna kulisa za održavanja raznih događanja. jedno od njih je Daruvarski cvjetni sajam na kojem će uz cvjećare sudjelovati i razni drugi izlagači sa svojim rukotvorinama i domaćim proizvodima.

Turistička zajednica Daruvar-Papuk, u suradnji s Gradom Daruvarom i Daruvarskim toplicama ove subote, 22. travnja organizira Daruvarski cvjetni sajam – 16. Sajam cvijeća, ukrasnog bilja, sadnica i domaćih proizvoda. Sajam će se održati od 09:00 do 15:00 sati u prekrasnom Julijevom parku Daruvarskih toplica.

U tom okruženju proljetnog zelenila bljesnut će ljepota i šarenilo izloženog cvijeća i ukrasnog bilja, a razne rukotvorine, te primamljivi i ukusni domaći proizvodi jamče da će uživanje posjetitelja biti višestruko.

Program sajma obogaćuju razne kreativne radionice za odrasle i najmlađe, zvučna kupka, edukativna izložba gljiva i ljekovitog bilja, amatersko slikanje PAINT&FINE, ali i tri akcije: Akcija „Za ljepši Daruvar“ u organizaciji Grada i Darkoma d.o.o., zatim Akcija prikupljanja sredstava za prijevoz onkoloških bolesnika za Zagreb Udruge “Liga protiv raka” Daruvar i Akcija “Čuvajmo pčele” Pčelarske udruge Bagrem iz Daruvara.

S obzirom na to da se u istom terminu održava i manifestacija “10 dana astronomije u Daruvaru“ ove će godine posjetitelji u sklopu sajma po prvi put moći promatrati Sunce teleskopima, a najmlađi će imati priliku naučiti nešto više o Suncu.

Kao i svake godine, Sajam cvijeća će obogatiti akustična svirka domaćih glazbenika i pomno odabrana gastro ponuda u Restoranu Terasa.

Više informacija o Daruvarskom cvjetnom sajmu možete vidjeti OVDJE.

Naslovna fotografija: Vila Arcadia, Julijev park Daruvar Foto: P. Uskoković

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.