Degustacijska šetnja, koncert i kino na otvorenom – recept za dobar provod u središnjoj Istri

- Oglas -

Projekt Otkrij središnju Istru, koji organizira Turistička zajednica središnje Istre, u punom je jeku. Stoga vas ovaj tjedan očekuje kino na otvorenom na nekoliko lokacija, degustacijska šetnja i jedan koncert uz kojega ćete otputovati u daleki Brazil.

Ljeto je vrijeme za opuštanje i uživanje, a Turistička zajednica središnje Istre svojim je gostima odlučila pružiti jedinstven užitak u dobrim filmovima, koncertima i degustacijskim šetnjama.

Tjedan je tek počeo, a ako još uvijek nemate planova, evo nekoliko ideja. Utorak 19. srpnja 2022. rezerviran je za interpretativnu šetnju u vodstvu Istra Inspirita, naziva Central Istria free walk tour, koja se održava u Svetom Lovreču. Ona vas vodi kroz vrijeme – u doba antike, Austro-Ugarske Monarhije, a po završetku putovanja kroz vrijeme očekuje vas upoznavanje s okusima, mirisima i tradicionalnim jelima središnje Istre. Šetnja započinje u 19 sati, a da biste uživali u okusima središnje Istre, prijaviti se morate na adresu elektroničke pošte jer je broj sudionika ograničen. Vašu će večer dodatno začiniti ritmovi Brazila u izvedbi Denise Dantas trija, koncert koji će biti održan u 21 sat u kuli Funtanela.

A tko je Denise Dantas? Rodom iz brazilske države Bahije, pjevačica i glumica Denise Dantas formirala je jedinstveni zvuk kombinirajući tradicionalnu glazbu Mediterana i Brazila koja vrvi egzotičnim ritmovima i ekspresivnom energijom. Kroz glazbeno iskustvo duže od tri desetljeća, spajala je ove dvije, poprilično različite kulture te stvorila zvuk koji karakterizira njenu glazbu i stvara zapanjujući spoj koji se rijetko susreće. Njezine suradnje s velikim imenima Srednje i Južne Amerike poput Gerônima, Vevéa Calazans, Saula Barbosa i drugih, uvelike su joj pomogle da stvori poseban vlastiti izričaj. Povrh glazbene karijere, također se okušala u drugim pravcima zabavljačke industrije poput radijske spikerice i televizijske glumice. Od 2004. godine živi u Italiji i nastupa diljem Europe. Poput svakog velikog umjetnika, Denise pjeva o burnoj povijesti, duhovnosti i raznovrsnosti svoje domovine, s posebnom emocijom koja ostaje zapamćena u srcima publike.

U svom triju nastupa uz dva vrsna gitarista i izvrsna poznavatelja brazilske i mediteranske glazbe – slovenskog gitarista i basista Egona Bostjančiča te hrvatskog multi-instrumentalista, aranžera i producenta Zorana Majstorovića.

Za sve filmofile, u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem, organizirano je i ljetno kino na otvorenom. Ovoga tjedna možete uživati u tri različita filma na tri jedinstvene lokacije – u ponedjeljak 18. srpnja 2022. u Tupljaku pogledajte film Luis i društvo iz svemira, u utorak 19. srpnaj 2022. u Gračišću saznajte kakvu će Posljednju pljačku izvesti kradljivac umjetnina i mlada prevarantica te u četvrtak 21. srpnja 2022. u Pazinu uživajte u nagrađivanom filmu Moje neobično ljeto s Tess.

Ako ipak ovoga tjedna niste u mogućnosti posjetiti središnju Istru, ne brinite jer bogat program događanja traje sve do konca kolovoza i sigurni smo da ćete u njemu pronaći nešto za sebe. Podsjećamo i na sljedeće dvije degustacijske šetnje koje će se održati u Tinjanu 27. srpnja 2022. te u Pazinu 3. kolovoza 2022.

Sve ostale vijesti, informacije o projektima i događanja na području Turističke zajednice središnje Istre možete pronaći na mrežnoj stranici TZSI, Facebooku, Instagramu, LinkedInu i Twitteru.

Fotografije: Turistička zajednica središnje Istre

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.